Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas: Kelių direkcija nepagrįstai nutraukė sutartį su „Kamesta“

Lietuvos automobilių kelių direkcija nepagrįstai nutraukė kelių remonto sutartį su Kauno statybų bendrove "Kamesta" dėl neva nustatytų darbų trūkumų.
Vilniaus vakarinio aplinkkelio statybos vyksta laikantis plano
Kelio tiesimas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vilniaus apygardos teismas praėjusią savaitę iš dalies patenkino „Kamestos“ skundą ir neteisėtu pripažino 2017-ųjų pabaigoje direkcijos priimtą sprendimą nutraukti sutartį vienašališkai. Teismas iš Kelių direkcijos taip pat priteisė „Kamestai“ 50,4 tūkst. eurų skolos ir palūkanų bei 8 proc. dydžio metinių palūkanų.

„Kamestos“ sukurtas darbų rezultatas turėjo atitikti naujai dangai keliamus reikalavimus, tačiau direkcija neatsižvelgė į rangovės pranešimą, kad norimas rezultatas gali būti nepasiektas. Teismas sprendžia, kad direkcija nepagrįstai atsisakė priimti darbus bei be pagrindo remdamasi trūkumų faktu nutraukė sutartį, nes jos norimo rezultato nebuvo galima pasiekti dėl technologinių priežasčių, apie tai ji buvo informuota rangovo„, – rašoma teismo nutartyje.

Teismo sprendimą dar galima skųsti per 30 dienų Lietuvos apeliaciniam teismui.

Teismo dokumentuose nurodoma, kad direkcija su „Kamesta“ 595,6 tūkst. eurų vertės sutartį dėl kelių Jonava-Žąsliai-Kliniai-Mijaugonys bei Kaišiadorys-Žiežmariai ruožų dangų remonto pasirašė 2016 metų rugpjūtį. Juos rangovė baigė tų pačių metų lapkritį.

2017 metų pradžioje direkcija nurodė, kad asfaltas yra per mažai sutankintas, todėl rangovė iki birželio turi ištaisyti trūkumus. 2017-ųjų pabaigoje direkcija pranešė „Kamestai“ vienašališkai nutraukianti sutartį, priskaičiavusi 176,2 tūkst. eurų žalos bei planuojanti kreiptis į Viešųjų pirkimų tarnybą dėl rangovės įtraukimo į nepatikimų tiekėjų sąrašą.

2018-ųjų pradžioje atlikusi kelių auditą, Susisiekimo ministerija pranešė, jog 9 iš 10-ties šalies kelių yra nekokybiški, o dėl defektų buvo prarasta 5,5 mln. eurų. Jų tvarkymo darbus atliko bendrovės „Alkesta“, „Panevėžio keliai“, „Kauno keliai“, „Parama“, „Kamesta“ ir „Kauno tiltai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius