Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas: Konkurencijos taryba „Toksikos“ tyrime veikė teisėtai

Konkurencijos taryba tirdama pavojingų atliekų deginimo įmonės „Toksika“ veiklą ir paėmusi su ja susijusių įmonių „AV investicija“ ir „Transeco“ duomenis, veikė teisėtai, nusprendė teismas.
„Toksika“
„Toksika“ / Vadimo Simutkino nuotr.

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) antradienį antrą kartą atmetė bendrovės „AV investicija“ skundą.

„AV investicija“ teismo prašė įpareigoti Konkurencijos tarybą panaikinti susirašinėjimą su advokatu, laikyti tai profesine paslaptimi ir šiuos duomenis pašalinti iš laikmenų.

Tuo metu taryba nurodė nematanti tam pagrindo, nes advokatas yra vienas pagrindinių „AV investicijos“ ir „Transeco“ akcininkų, todėl jis nėra nepriklausomas, nešališkas ar nesusijęs su bendrovėmis. Tarybos teigimu, apsauga neleistų gauti tyrimams reikalingų dokumentų.

„Teismo vertinimu, (...) pareiškėjo ir advokato santykiai negali būti laikomi besąlygiškai nepriklausomais“, – rašoma teismo nutartyje.

VAAT „AV investicijos“ skundą pirmą kartą atmetė 2019 metų gegužę. Tačiau įmonei apskundus sprendimą, Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) pernai gruodį iš dalies patenkino „AV investicijos“ skundą ir nurodė VAAT bylą nagrinėti iš naujo, nes reikia surinkti daugiau naujų įrodymų.

Konkurencijos taryba 2018 metais pradėjo tyrimą dėl „Toksikos“ galimo piktnaudžiavimo dominuojančia padėtimi medicinos atliekų tvarkymo rinkoje. Ji atliko patikrinimus „Toksikos“, „Ekotopo“, „AV investicijos“ ir „Transeco“ patalpose, paėmė dokumentų bei elektroninių duomenų kopijas, įskaitant įmonių susirašinėjimą su advokatu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius