Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas neatnaujins proceso dėl PST skirtos beveik 10 mln. eurų baudos

Teismas neatnaujins proceso dėl vienai didžiausių Lietuvos statybų bendrovių Panevėžio statybos trestas (PST) skirtos 9,6 mln. eurų baudos.
„Panevėžio statybos trestas“ (PST)
„Panevėžio statybos trestas“ / Bendrovės nuotr.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) trečiadienį atmetė PST skundą, kuriuo ši prašė atnaujinti bylos nagrinėjimą. LVAT teigimu, to padaryti negalima vien dėl to, jog jau ištirtos aplinkybės ar įrodymai būtų peržiūrimi dar kartą.

„Prašymas atnaujinti procesą netenkinamas, kadangi pareiškėjas iš esmės siekia atnaujinti administracinės bylos procesą tik dėl to, kad nesutinka su LVAT atliktu bylos faktinių aplinkybių vertinimu ir priimtu procesiniu sprendimu“, – rašoma teismo nutartyje.

Konkurencijos taryba už kartelinį susitarimą su šiuo metu bankrutuojančia Vilniaus statybų bendrove „Active construction management“ (buvusi „Irdaiva“) 2017 metais PST skyrė skyrė 8,5 mln. eurų baudą, o palūkanos jau viršijo 1,1 mln. eurų.

LVAT birželio 3 dieną galutinai nutarė, kad PST ir „Irdaiva“ prieš septynerius metus buvo sudariusios kartelinį susitarimą, dalyvaudamos Vilniaus savivaldybės skelbtuose darželių atnaujinimo konkursuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius