Tiesiogiai
RINKIMŲ NAKTIS su 15min: Prezidento rinkimai II turas 2024 | Nausėda ar Šimonytė?

Teismas: Šiaulių arenos koncesijos konkurse turi būti vertinama „Sarlitos“ paraiška

Šiaulių valdžia privalės pakartotinai vertinti iš miesto arenos koncesininko konkurso pašalintos bendrovės „Sarlita“ paraišką – tai padaryti ją įpareigojo Apeliacinis teismas.
Šiaulių arena ir savivaldybė kibo į atlapus
Šiaulių arena ir savivaldybė kibo į atlapus / Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr.
Temos: 2 Šiauliai Verslas

Pirmosios instancijos teismas buvo priėmęs tokią pat nutartį, tačiau savivaldybė ją apskundė prašydama panaikinti ir „Sarlitos“ ieškinį atmesti.

„Teisėjų kolegija (...) sprendžia, kad pagrindo naikinti iš esmės teisėtą bei pagrįstą pirmosios instancijos teismo sprendimą apeliacinio skundo argumentais nėra, todėl atsakovės skundas atmestinas“, – teigiama rugpjūčio 12-ąją paskelbtoje Apeliacinio teismo nutartyje.

Naujo arenos koncesininko konkursas paskelbtas 2022-ųjų sausį, o bendrovė iš jo pašalinta kovą savivaldybės komisijos sprendimu – jos nuomone, „Sarlitos“ apskaita tvarkoma pažeidžiant įstatymus, be to, ji neatitinka kvalifikacijos reikalavimų.

Savivaldybei taip pat kilo abejonių dėl to, kad 2021 metais rengiant konkurso kaštų naudos analizę ir tvirtinant projektą dalyvavusios bendrovės „Peritus sprendimai“ vadovas buvo „Sarlitos“ akcininkas, tad ši dalyvė galėjo įgyti pranašumą kitų dalyvių atžvilgiu.

„Sarlita“ kreipėsi į teismą prašydama panaikinti kovo viduryje priimtą komisijos sprendimą. Šiaulių apygardos teismas birželį šį prašymą tenkino ir įpareigojo iš naujo vertinti bendrovės paraišką.

Savivaldybės Teisės skyriaus atstovė sako, kad ji vykdo Apeliacinio teismo spendimą.

„Apeliacinio teismo nutartis įsiteisėjusi, procedūros tęsiamos“, – pirmadienį BNS sakė Žyvilė Rimšienė.

Anot savivaldybės administracijos direktoriaus Antano Bartulio, konkurse dalyvauja daugiau įmonių, tačiau jų neįvardijo.

„Galiu pasakyti tiek tiek, kad ta įmonė („Sarlita“ – BNS) nėra vienintelis dalyvis“, – sakė jis BNS.

Registrų centro duomenimis, po 50 proc. „Sarlitos“ akcijų turi Estijos įmonė „Litrada Group“ ir Vilniaus bendrovė „Isegas“ – pusė pastarosios akcijų priklauso „Sarlitos“ vadovui Renatui Načajui, o „Peritus sprendimai“ direktorius Andrius Šiaudinis iki 2020 metų gruodžio 6-osios vadovavo „Sarlitai“.

Vilniuje registruota „Sarlita“ įkurta 2019 metais, ji užsiima kūrybine, menine ir pramogų organizavimo veikla, tačiau pajamų ji gavo tik 2021 metais – 150 eurų.

2006 metais arenos valdymo konkursą laimėjo vienintelė jame dalyvavusi viešoji įstaiga „Pramogų sala“, ši koncesijos sutartis baigiasi šių metų gruodį.

Šiaulių miesto tarybos sprendime nurodoma, kad nauja koncesijos sutartis bus pasirašyta 5 metams, atlygis koncesininkui nenumatomas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius