Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas: UAB „Vilniaus viešasis transportas“ galės pretenduoti į ES paramą

Vilniaus apygardos administracinis teismas patenkino UAB „Vilniaus viešasis transportas“ skundą dėl Lietuvos Respublikos aplinkos ministerijos Aplinkos projektų valdymo agentūros priimto sprendimo nevertinti šios bendrovės paraiškos dėl paramos gavimo, rašomas pranešime žiniasklaidai.
Naujieji Vilniaus autobusai ir troleibusai
„Vilniaus viešojo transporto“ autobusas / SĮ „Susisiekimo paslaugos“ nuotr.

„Vilniaus viešasis transportas“ pateikė projekto „Miesto ir priemiestinio viešojo transporto priemonių parko atnaujinimas, skatinant naudoti elektra, biometanu, suslėgtomis dujomis, suskystintomis dujomis varomas transporto priemones“ paraišką gauti paramą pagal Klimato kaitos programą, tačiau ji nebuvo svarstyta.

Pasak Aplinkos projektų valdymo agentūros, visų „Vilniaus viešojo transporto“ akcijų savininkė yra Vilniaus miesto savivaldybė, o ji nėra tinkamai įvykdžiusi prisiimtų įsipareigojimų pagal projektus, finansuojamus Klimato kaitos programos lėšomis.

Kaip teigiama teismo sprendime, nors „Vilniaus viešojo transporto“ steigėja ir akcininkė yra Vilniaus miesto savivaldybė, o akcininko teises ir pareigas įgyvendina Vilniaus miesto savivaldybės taryba, tačiau juridinių asmenų dalyviai (akcininkai) įprastai neįgyvendina juridinio asmens teisių ir pareigų, o priima sprendimus pagal įstatymais ir įstatais jiems suteiktą kompetenciją svarbiausiais įmonei klausimais. Iš UAB „Vilniaus viešasis transportas“ įstatų matyti, kad ji savo teises ir pareigas įgyvendina savarankiškai per valdymo organus: kolegialų – valdybą ir vienasmenį valdymo organą – pareiškėjos vadovą.

Taigi, teismo įsitikinimu, Aplinkos projektų valdymo agentūra padarė skubotą išvadą, kad „Vilniaus viešojo transporto“ teises ir pareigas įgyvendina jos steigėjas (akcininkas), o ne jos valdymo organai. Be to, būtent pagal šią Klimato kaitos programos priemonę nei pareiškėja, nei jos teises ir pareigas įgyvendinantis valdymo organas, pareiškėjos vadovas ir steigėjas, akcininkas – Vilniaus miesto savivaldybė, nėra pripažinti netinkamai įvykdę ir (arba) vykdantys šią konkrečią Klimato kaitos programos priemonę.

Įsiteisėjus šiam teismo sprendimui, Aplinkos projektų valdymo agentūra iš naujo turės vertinti UAB „Vilniaus viešasis transportas“ paraišką.

Šis sprendimas per 30 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius