-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Teismo neįtikino, kad valstybei padaryta milijoninė žala: ginče dėl sklypo prie „Panoramos“ viešbučio padėtas taškas

Lietuvos apeliacinio teisme ketvirtadienį vyko posėdis dėl sklypo prie viešbučio „Panorama“ pardavimo aplinkybių. Čia buvo sprendžiama, ar anksčiau taikos sutartimi užbaigtą bylą tarp „Mikotel group“ ir šalies institucijų atverti nagrinėti iš esmės, taip pat ar patenkinti „Cedruso projektai“ reikalavimą ginčyti šio sklypo perdavimą „NT plėtros grupei“. Vis dėlto teismas atmetė „Cedruso projektų“ skundą.
Sodų g. 14
Sodų g. 14 / Lukas Balandis / BNS nuotr.

15min rašė, kad sklypo įsigijimą norinti ginčyti įmonė „Cedruso projektai“ argumentuoja, kad kreipėsi į nepriklausomą turto vertintoją – UAB „Super status“, kuri šių metų pavasarį parengė turto vertinimo ataskaitą. Joje retrospektyviai pateikta išvada, kad sklypo rinkos vertė praėjusių metų vasario 25 d., t. y. tą pačią dieną, kai buvo surašytas UAB „Giantus vertinimas“ turto vertinimas, buvo 5,49 mln. eurų.

Įdomu tai, kad iš viešai skelbiamos informacijos matyti, kad viena „Giantus vertinimas“ turto vertinimo ataskaita 2021 m. lapkričio 29 d. Kauno apygardos teismo sprendimu buvo pripažinta negaliojančia. Taigi iš jos nuketėjusiai įmonei buvo priteista daugiau kaip 150 tūkst. eurų žalos atlyginimo. Keli vienas su kitu nesusiję šaltiniai 15min apie šią įmonę atsiliepė kaip apie prastai pagarsėjusią.

Suinteresuotos sklypu šalies teigimu, NŽT užsakytame vertinime, vertinant Sodų g. 14 sklypą, nebuvo atsižvelgta į patvirtintus teritorijų planavimo dokumentus, viešai jau pristatytus planus statyti sklype daugiabučius namus, į sklypo lokaciją miesto centre, pasitelkti abejotini lyginamieji objektai. Kad vertinant panašius atvejus dažniausiai atsižvelgiama į tai, kad sklype bus statomi daugiabučiai, taip pat, kad vertėjo pasirinkti kitą vertinimo metodą sutiko ir nesusiję su atveju 15min kalbinti ekspertai iš NT srities.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Sodų g. 14
Lukas Balandis / BNS nuotr./Sodų g. 14

Kad tai gali būti tiesa, patvirtina ir 15min gautos nepriklausomo vertintojo, nesusijusiu nė su viena iš suinteresuotų šalių, išvados – nepriklausomas vertintojas paskaičiavo, kad galimai sumokėta trimis milijonais eurų per mažai.

Vis dėlto Apeliacinis teismas neatvers šios bylos nagrinėti iš esmės ir nekvestionuos sklypo pardavimo aplinkybių.

„Cedruso projektai atskirasis skundas atmestas ir palikta nepakeista Viniaus apygardos teismo (atmetusio „Cedruso projektai“ teiginius – aut. past.) 2022 m. rugsėjo 15 d. nutartis“, – 15min patvirtino Venta Valčackienė, Lietuvos apeliacinio teismo pirmininko padėjėja ryšiams su visuomene.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius