Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Tesla“ valdyba suformavo specialų komitetą dėl įmonės išpirkimo

Elektromobilių gamintojo „Tesla“ direktorių valdyba antradienį paskelbė suformavusi specialų komitetą, kuris svarstys generalinio direktoriaus Elono Musko planą išpirkti bendrovę bei pasitraukti iš akcijų biržos.
Elonas Muskas
Elonas Muskas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Rugpjūčio 7 dieną „Tesla“ vadovas tviteryje netikėtai pareiškė planuojantis išpirkti bendrovės akcijas bei tvirtino, kad sandorio finansavimas esą jau yra „užsitikrintas“.

O šį pirmadienį E.Muskas atskleidė apie vedamas derybas su Saudo Arabijos turto fondu bei kitais potencialiais investuotojais dėl „Tesla“ akcijų išpirkimo bei delistingavimo iš vertybinių popierių biržos.

Tapusi uždarąja akcine bendrove „Tesla“ galėtų veikti be reikalavimų kas ketvirtį skelbti finansines ataskaitas bei kito spaudimo, kurį patiria biržoje listinguota bendrovė ir kuris, anot E.Musko, trukdo įmonei pasiekti norimus rezultatus. Tačiau tuo pat metu pasitraukdama „Tesla“ rizikuoja prarasti savo matomumą bei apriboti galimybes rinkti kapitalą.

„Specialusis komitetas turi pilną direktorių valdybos galią ir autoritetą imtis bet kokių veiksmų valdybos vardu, kurie bus reikalingi vertinant ir derantis dėl išpirkimo sandorio bei visų alternatyvų pono Musko pasiūlytam sandoriui“, – teigiama „Tesla“ valdybos pranešime.

Taip pat pridedama, kad joks sandoris nebus patvirtintas negavus specialiojo komiteto palaiminimo.

E.Muskas pirmadienį tinklaraščio įraše teigė, kad Saudo Arabijos fondas nuo 2017 metų pradžios ne kartą buvo su juo susisiekęs dėl galimo „Tesla“ išpirkimo. Anot jo, Saudo Arabiją „Tesla“ domina, nes šalis nori diversifikuoti savo ekonomiką, sumažinant savo priklausomybę nuo naftos, o fondas „turi daugiau nei pakankamai kapitalo įvykdyti tokį sandorį“

„Tesla“ pastaraisiais metais tapo vienu vertingiausių automobilių gamintojų pasaulyje, investuotojams tikintis, kad pernai vos daugiau nei 100 tūkst. transporto priemonių pagaminusi bendrovė iš esmės pakeis visą automobilių sektorių.

Tačiau „Tesla“ kol kas sunkiai sekasi didinti „Model 3“ elektromobilio gamybos apimtis. Šis elektromobilis yra itin svarbus, nes tai yra pirmas įmonės bandymas taikytis į platesnei visuomenės daliai prieinamų transporto priemonių segmentą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius