Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Tesla“ vertė pirmą kartą viršijo 1 trln. JAV dolerių

Po to, kai elektromobilių gamintoja sulaukė 100 tūkst. automobilių užsakymo iš nuomos kompanijos „Hertz“, „Tesla“ kapitalizacija pirmą kartą istorijoje peržengė 1 trln. JAV dolerių ribą. „Tesla“ tapo šeštąja JAV bendrove, perkopusia šią simbolinę kartelę.
„Tesla“
„Tesla“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

JAV elektromobilių gamintojo akcijų vertė 2020 ir 2021 metais smarkiai augo, o šią tendenciją spartino investuotojų tikėjimas, kad elektromobilių pardavimai augs, nes benzininiai ir dyzeliniai automobiliai gali būti uždrausti siekiant klimato tikslų.

„Tesla“ akcijos pirmadienį pakilo net 9% iki 998 JAV dolerių po to, kai „Hertz“ paskelbė apie savo užsakymą, nors vėliau grįžo į buvusį lygį. Kad įmonės vertė išsilaikytų aukščiau 1 trln. dolerių, "Tesla" akcijos turi kainuoti daugiau nei 995,75 dolerių, rašo „The Guardian“.

Iki šiol 1 trln. dolerių vertės ribą jau buvo perkopusios penkios JAV technologijų kompanijos „Apple“, „Amazon“, „Alphabet“, „Facebook“ ir „Microsoft“. Pirmoji kompanija, pasiekusi šią ribą, 2018 metais buvo „Apple“.

Žinia apie rekordinę „Tesla“ vertę atėjo po įspūdingo ketvirčio, per kurį įmonės „Tesla Model 3“ tapo geriausiai parduodamu automobiliu Europoje šį rugsėjį.

„Hertz“, kuris ketina sukurti didžiausią elektrinių automobilių nuomos parką Šiaurės Amerikoje, pranešė, kad automobilių turėtų sulaukti iki 2022 metų pabaigos. Tiesa, įmonė neatskleidė detalių, kaip ji atsiskaitys už pirkinį, kuris greičiausiai kainuos apie 4 milijardus dolerių.

„Tesla“ akcijų šuolis į viršų pridėjo turto ir jos vadovui Elonui Muskui. Jo turto vertė jau prieš šį akcijų pakilimą siekė 252 milijardus dolerių – beveik 60 milijardų dolerių daugiau nei „Amazon“ įkūrėjo Jeffo Bezos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius