Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„TikTok“ atmetė „Microsoft“ pateiktą perėmimo pasiūlymą, konkursą gali laimėti „Oracle“

JAV technologijų milžinė „Microsoft“ sekmadienį pranešė, kad „TikTok“ atmetė jos pasiūlymą dėl vaizdo įrašų platformos padalinio JAV perėmimo.
„TikTok“
„TikTok“ / Kon Karampelas nuotr./ Unsplash nuotr.

Tai reiškia, kad terminui, per kurį Kinijos bendrovė turi parduoti arba uždaryti savo padalinį Jungtinėse Valstijose, artėjant į pabaigą „Oracle“ liko vienintelė konkurso dalyvė.

„The Wall Street Journal“ ir „The New York Times“, remdamiesi informuotu šaltiniu, pranešė, kad „Oracle“ laimėjo varžytuves, tačiau pati bendrovė neskubėjo to patvirtinti naujienų agentūrai AFP.

Jei tai tiesa, dabar „Oracle“ turės gauti Baltųjų rūmų ir Užsienio investicijų komiteto Jungtinėse Valstijose pritarimą, žurnalui teigė šaltinis. Abi sandorio pusės tikisi, kad sandoris atitiks JAV duomenų saugumo reikalavimus.

„TikTok“ atsidūrė diplomatinio ginčo tarp Vašingtono ir Pekino centre, o JAV prezidentas Donaldas Trumpas paskyrė terminą, per kurį amerikiečių įmonės turi nutraukti verslą su „TikTok“ globojama bendrove Kinijoje „ByteDance“, todėl pastaroji yra priversta parduoti savo padalinį Jungtinėse Valstijose.

„Microsoft“ rugpjūčio pradžioje pranešė, kad yra suinteresuota įsigyti „TikTok“ padalinį JAV, tačiau sekmadienį paskelbė, kad jos pasiūlymas buvo atmestas.

„ByteDance“ informavo, kad jie neparduos „TikTok“ padalinio JAV „Microsoft“, – sakoma JAV technologijų milžinės pranešime.

„Esame įsitikinę, kad mūsų pasiūlymas būtų buvęs geras „TikTok“ vartotojams, tuo pačiu apsaugant nacionalinio saugumo interesus“, – priduriama jame.

Rugpjūčio pradžioje D.Trumpas išleido vykdomąjį įsaką, nurodantį, kad jei iki rugsėjo 20 dienos nebus sudaryta pirkimo sutartis, platforma turės būti uždaryta JAV.

D.Trumpas tvirtina, kad Kinija gali pasinaudoti „TikTok“ stebėti federalinių darbuotojų buvimo vietas, rinkti duomenis žmonėms šantažuoti ir vykdyt įmonių šnipinėjimą.

Rugpjūčio pabaigoje Kinijos prekybos ministerija paskelbė naujas taisykles, dėl kurių „ByteDance“ gali būti sunkiau parduoti „TikTok“ JAV įmonei.

„ByteDance“ pažadėjo „griežtai laikytis“ naujų eksporto taisyklių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius