-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„TikTok“ paragino JAV teismą blokuoti D.Trumpo draudimą dėl platformos veiklos

„TikTok“ paragino federalinį teismą blokuoti JAV prezidento Donaldo Trumpo draudimą dėl populiariosios platformos veiklos Jungtinėse Valstijose, teigdama, kad šį žingsnį skatina rinkimų politika, o ne teisėti nacionalinio saugumo klausimai.
TikTok
TikTok / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kinijai priklausanti programėlė, kuri yra be galo populiari tarp JAV vartotojų, pateko į augančios įtampos tarp Pekino ir Vašingtono epicentrą, o D.Trumpas grasina visai uždrausti programėlę, jei ji nebus parduota kokiai nors amerikiečių įmonei.

Advokatai ketina pateikti argumentus ketvirtadienį, o bylą nagrinėjantis teisėjas nuspręs, ar sustabdyti D.Trumpo įsako vykdymą, kol ieškinys bus išspręstas.

Ieškinyje, kuriame cituojami „painūs ir prieštaringi prezidento ir kitų agentūrų pareiškimai apie „TikTok“, teigiama, kad draudimas nėra motyvuotas „pagrįstu nerimu dėl nacionalinio saugumo, o greičiau politiniais sumetimais, susijusiais su artėjančiais visuotiniais rinkimais“.

„TikTok“, turi apie 100 mln. vartotojų Jungtinėse Valstijose.

Susitarimui dėl programos nuosavybės struktūros pertvarkymo pirmadienį iškilo grėsmė, kai D.Trumpas pažadėjo blokuoti susitarimą, leidžiantį Kinijos patronuojančiai įmonei „ByteDance“ išlaikyti dalį kontrolės.

Planuojamame sandoryje numatoma, kad Silicio slėnio milžinė „Oracle“ taps „TikTok“ duomenų partnere, o mažmeninės prekybos milžinė „Walmart“ taip pat gaus mažumos dalį naujosios įmonės, pavadintos „TikTok Global“.

Tuo metu, kai prieštaringi pareiškimai įneša daug painiavos dėl platformos ateities, pati patronuojamoji „TikTok“ įmonė „ByteDance“ anksčiau teigė, kad „TikTok Global“ planuoja pradėti „nedidelį išankstinio IPO finansavimo etapą“, po kurio ji taps 80 proc. valdoma „ByteDance“ patronuojamąja įmone.

Visgi D.Trumpas pirmadienį pareiškė „Fox News“, kad „TikTok“ patronuojamoji įmonė „neturės su tuo nieko bendro“.

„Oracle“ ir „Walmart“ valdys kontrolinį akcijų paketą“, – pridūrė jis.

„Viskas bus perkelta į „Oracle“ sukurtą debesį ... ir tai bus kontroliuojama – visiškai valdoma bendrovės „Oracle“, – pareiškė D.Trumpas.

„ByteDance“ ketvirtadienį pranešė, kad ji kreipėsi į prekybos ministeriją dėl eksporto licencijos, nors ir nesiejo šio žingsnio su „TikTok“ ar kokiu nors galimu pardavimu.

Kinijos prekybos ministerija rugpjūtį paskelbė naujas taisykles, kurios įtraukė „civilinį naudojimą“ į sąrašą technologijų, kurias eksportuoti yra draudžiama ir kurioms reikalingas leidimas, o tai gali apsunkinti platformos pardavimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius