Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Toyota“ investuos 360 mln. eurų į skraidančių automobilių gamintoją „Joby Aviation“

Japonijos automobilių milžinė „Toyota“ ketvirtadienį pranešė planuojanti investuoti beveik 400 mln. JAV dolerių (beveik 360 mln. eurų) į bendrovę „Joby Aviation“, užsiimančią skraidančių elektromobilių komercializavimu siekiant teikti „greitas, netriukšmingas ir prieinamas oro transporto paslaugas“.
„Toyota“ ženkliukas
„Toyota“ ženkliukas / Gamintojo nuotr.

Sprendimas dėl investicijų į amerikiečių aviacijos ir kosmoso bendrovę „Joby Aviation“ priimtas atsižvelgiant į tai, kad besikeičianti automobilių pramonė sparčiai plečiasi į naujus sektorius, o „Toyota“ prezidentas Akio Toyoda yra pažadėjęs paversti „Toyota“ „iš automobilių gamintojos į mobilumo paslaugų bendrovę“.

„Oro transportas yra ilgalaikis „Toyota“ tikslas ir, tęsiant mūsų darbą automobilių versle, šis susitarimas leis sutelkti dėmesį į dangų“, – sakoma A.Toyoda pranešime.

„Įgyvendindami šias naujas ir jaudinančias pastangas, tikimės suteikti klientams judėjimo laisvę visur – sausumoje ir danguje“, – pridūrė bendrovės vadovas.

Įkurta 2009 metais, „Joby Aviation“ kuria keturių keleivių elektrinius orlaivius, kurie kilsis ir leisis vertikaliai, kaip ir sraigtasparniai, nors turės kelis rotorius.

Bendrovė savo kuriamą orlaivį laiko komerciniu transportu, o ne individualiems pirkėjams skirtu transportu, ir numato, kad keleivius skraidins pilotai.

„Toyota“ teigė esanti pasirengusi pasiūlyti savo „patirtį gamyboje bei kokybės ir išlaidų kontrolę kuriant ir gaminant“ „Joby Aviation“ orlaivius.

Vienas iš japonų bendrovės viceprezidentų Shigekis Tomoyama prisijungs prie „Joby Aviation“ valdybos ir atliks „aktyvų vaidmenį nustatant strateginę kryptį“, pažymėjo „Toyota“.

„Joby Aviation“ jau bendradarbiauja su pavežėjimo paslaugų bendrove „Uber“ kuriant „miesto oro taksi paslaugą“.

Tuo tarpu „Toyota“ yra investavusi į japonų „SkyDrive“ projektą, kurio tikslas – mažiausio pasaulyje skraidančio automobilio gamyba.

„Toyota“ taip pat žengia į kitus sektorius ir šį mėnesį Las Vegase vykusioje vartotojų elektronikos parodoje paskelbė apie savo planą sukurti futuristinį miestą Fudžio kalno papėdėje, kuris būtų energija aprūpinamas naudojant vandenilinio kuro elementus ir kuriame būtų nutiesti keliai autonominiams automobiliams bei būtų statomi išmanieji namai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius