Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trauktis iš Rusijos planuojančios „Siemens“ pelnas sumažėjo beveik perpus

Vokietijos pramonės milžinė „Siemens“ ketvirtadienį pareiškė, kad jos pelnas antrąjį finansinių metų ketvirtį sumažėjo beveik perpus, grupei paskelbus apie sprendimą nutraukti veiklą Rusijoje.
„Siemens“
„Siemens“ / 123RF.com nuotr.

„Siemens“, kurios finansiniai metai prasideda spalį, o baigiasi – kitų metų rugsėjį, pranešime nurodė, kad grynasis pelnas sausio–kovo mėnesiais sumažėjo nuo 2,4 mlrd. eurų tuo pat laikotarpiu pernai iki maždaug 1,2 mlrd. eurų.

Vien dėl sankcijų, kurios buvo paskelbtos Rusijai po invazijos į Ukrainą, „Siemens“ pelnas sumažėjo maždaug 600 mln. eurų, nes Vokietijos milžinė nurašė savo verslo šiame regione vertę.

„Siemens“ pažymėjo, kad ypač smarkiai nukentėjo grupės transporto padalinys.

Grupė pranešė jau pradėjusi „visos pramoninės verslo veiklos“ Rusijoje nutraukimo procesą.

Generalinis direktorius Rolandas Buschas pažymėjo, kad „priimti tokį sprendimą nebuvo lengva“, nes „Siemens“ šioje rinkoje veikė beveik 170 metų.

Kovo pradžioje, netrukus po karo Ukrainoje pradžios, „Siemens“ jau sustabdė savo verslą Rusijoje.

Grupė taip pat nurodė, kad, nepaisant konflikto Ukrainoje ir vis dar jaučiamo koronaviruso pandemijos poveikio, jos pajamos praėjusį ketvirtį padidėjo nuo 14,7 mlrd. eurų metais anksčiau iki 17 mlrd. eurų.

„Siemens“ „toliau dedamos pastangos sušvelninti sutrikimų tiekimo grandinėse poveikį leidžia mums su pasitikėjimu žvelgti į antrąjį mūsų finansinių metų pusmetį“, pareiškė finansų direktorius Ralfas Thomasas.

Miunchene įsikūręs konglomeratas patvirtino metines prognozes, pagal kurias bus siekiama šiais finansiniais metais padidinti pajamas 6–8 procentais.

Ši prognozė, pasak „Siemens“, pagrįsta lūkesčiais, kad sutrikimų dėl koronaviruso ir įtampos tiekimo grandinėse „nepadaugės“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius