Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trumpajame „Vičiūnai Group“ verslo Rusijoje ir Baltarusijoje pirkėjų sąraše – 5 kandidatai

„Vičiūnai Group“ verslo dalies Rusijoje bei Baltarusijoje pardavimo procesas pasiekė kulminaciją – grupės akcininkai ir pardavimo patarėjai – tarptautinės profesionalių paslaugų įmonės EY (Ernst&Young) ekspertai – sudarė vadinamąjį trumpąjį sąrašą, kuriame iš keliasdešimt norėjusių įsigyti verslą buvo atrinkti 5 potencialūs pirkėjai. Procesas užtruko ilgiau nei planuota, kadangi buvo nuodugniai tikrinama, kas yra galutinis naudos gavėjas, rašoma „Vičiūnai Group“ pranešime žiniasklaidai.
Plungėje atidarytas džiūvėsių fabrikas
„Vičiūnai Group“ / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Anksčiau jau yra minėta, kad potencialūs pirkėjai domisi visos verslo infrastruktūros pirkimu. Deramasi ne tik dėl veikiančio fabriko, tačiau ir dėl verslo ryšių, prekinių ženklų ir suformuotos darbuotojų struktūros. Atsižvelgiant į pardavimo proceso aplinkybes ir paisant sandorio šalių pageidavimų, kandidatai nebus įvardijami.

Šiuo metu potencialiems pirkėjams teikiama plataus spektro įmonės finansinė informacija, vyksta intensyvios fabriko Kaliningrade vizitacijos ir revizijos, renkami bei įvairiapusei analizei pateikiami dideli kiekiai juridinių duomenų.

Verslo konsultantai nesiima spręsti, kiek užtruks procesas iki finalinio pardavimo sutarties pasirašymo. Siekdami paspartinti procesą, „Vičiūnai Group“ teisininkai jau yra parengę pardavimo sutarties šabloną, kurio pagrindu bus vykdomos derybos su atrinktu finaliniu pirkėju.

Pasak „Vičiūnai Group“, visa produkcija, pateikiama prekybai Lietuvoje ar Ukrainoje, yra pagaminta Europos Sąjungoje esančiuose fabrikuose. Parduodamas fabrikas Kaliningrade tiekia produkciją Rytų rinkoms.

15min primena, kad „Vičiūnų grupė“ kovo 7 dieną pranešė stabdanti veiklą Rusijoje dėl jos invazijos į Ukrainą, teigiama, kad nuo to laiko nutrauktos visos investicijos į gamybą, logistiką, prekybą, sustabdytos visos rėmimo ir rinkodaros kampanijos, gamyklai Kaliningrade nebeperkamos jokios žaliavos, o gamyba tęsiama ir anksčiau įsigytų žaliavų tik tam, kad būtų atsiskaitoma su tiekėjais ir finansiniais partneriais Europoje.

Balandžio pradžioje „Vičiūnų grupės“ vadovas Šarūnas Matijošaitis teigė, kad iš Rusijos rinkos grupė ketina galutinai pasitraukti per tris-keturis mėnesius, tai nurodoma ir ataskaitoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius