-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Twitter“ nusipirkęs E.Muskas raitojasi rankoves: atleis 50 proc. darbuotojų, neleis dirbti nuotoliniu būdu

Praėjusią savaitę socialinį tinklą „Twitter“ įsigijęs „Tesla“ ir „SpaceX“ savininkas Elonas Muskas imasi reformų – manoma, kad jis atleis apie 50 proc. darbuotojų, o likusius iš namų sugrąžins į biurus. Be to, E.Muskas planuoja įvesti 8 JAV dolerių mokestį vartotojams, kurių paskyros būtų pažymėtos kaip tikros.
Elonas Muskas
Elonas Muskas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Bloomberg“ pranešė, kad siekdamas mažinti kaštus, Elonas Muskas planuoja atleisti 3700 „Twitter“ darbuotojų – pusę visų dirbančiųjų.

Naujasis socialinio tinklo savininkas atleidžiamus darbuotojus apie šį sprendimą informuos penktadienį.

Kaip rašo CNBC, E.Musko susitikimas su patarėjais dėl darbuotojų skaičiaus mažinimo buvo matomas, galbūt netyčia, ir „Twitter“ vidinėje sistemoje, skirtoje darbuotojams.

„Bloomberg“ taip pat atskleidė, kad E.Muskas planuoja atšaukti įmonės priimtą nuotolinio darbo politiką ir pareikalauti, kad darbuotojai sugrįžtų į biurus. Tiesa, kelios išimtys bus paliktos.

Šių metų pradžioje E.Muskas panašią grįžimo į darbo vietą politiką pritaikė ir savo elektromobilių gamybos versle „Tesla“, iš kurio jis susikrovė didžiąją dalį savo turto.

„Tesla“ darbuotojai, kurie grįžo į biurus, buvo nusivylę ilgai trunkančiomis kelionėmis į darbą, automobilių stovėjimo aikštelių, įrangos ir erdvės, reikalingos efektyviam darbui, trūkumu, rašo CNBC.

Planuoja mokestį vartotojams

Praėjusią savaitę už 44 mlrd. dolerių įsigijęs „Twitter“, E.Muskas stengiasi padidinti pelną, be kita ko, mažindamas darbuotojų skaičių ir veiklos išlaidas bei ieškodamas naujų būdų gauti pajamų.

2010–2021 m. „Twitter“ pajamos siekė apie 25 mlrd. dolerių, išlaidos moksliniams tyrimams ir plėtrai sudarė apie 7,8 mlrd. dolerių, o grynasis pelnas tik apie 1,3 mlrd. dolerių.

E.Muskas pristatė dar vieną idėją – „Twitter Blue“ mėnesinis prenumeratos mokestis padidės iki 8 JAV dolerių, o šią paslaugą užsisakęs vartotojas gaus mėlyną ženklelį, kuris reikš, kad paskyros asmuo yra tikrai tas asmuo, kuris sakosi esąs. Visi kiti „Twitter“ naudotojai negalės gauti tokio žymeklio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius