-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tyrimas: Vokietija dėl perėjimo prie elektromobilių neteks 125 tūkst. darbo vietų

Dėl perėjimo nuo vidaus degimo prie elektrinių variklių Vokietijoje gali būti prarasta apie 125 tūkst. darbo vietų, nes elektromobilių gamybai reikia mažiau sudedamųjų dalių, parodė Vokietijos automobilių tyrimų instituto CAR atliktas tyrimas.
Elektromobilių įkrovos stotelė
Elektromobiliai / A.Jašinskienės/15min.lt nuotr.

Vokietijos žemės, kuriose veikia didelės automobilių gamyklos, jau rengiasi būsimiems pokyčiams, pažymima ataskaitoje, kurią apžvelgė savaitraštis „Welt am Sonntag“.

Nors elektromobiliams reikia brangių akumuliatorių, daugelio kitų tradicinių automobilių sudedamųjų dalių, susijusių su vidaus degimo varikliais, kaip ir pačių vidaus degimo variklių nebereikės. Todėl manoma, jog elektromobilių eksploatacija yra ekonomiškesnė.

CAR ekspertai mano, jog maždaug po dešimtmečio elektromobiliai sudarys apie du trečdalius visų Vokietijoje gaminamų automobilių. O užimtųjų jų gamyboje, kaip prognozuojama, sumažės nuo dabartinių 834 tūkst. iki 709 tūkst. žmonių.

Atsižvelgusi į tai, Vokietijos finansų ministerija jau pradėjo rengti paramos pramonės restruktūrizavimui planus.

Vokietijos vyriausybė pagal savo klimato apsaugos programą nori skatinti elektromobilių gamybą ir naudojimą. Be kita ko, planuojama siūlyti nuolaidas elektromobilių pirkėjams, ypač perkantiesiems nedidelius ir pigesnius modelius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius