-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Uber“ įkūrėjas ragina atmesti investuotojo ieškinį, kurį vadina asmeniniu išpuoliu

JAV pavėžėjimo paslaugas teikiančios bendrovės „Uber“ įkūrėjas ir buvęs vadovas Travisas Kalanickas prašo atmesti vieno investuotojo ieškinį prieš jį, kurį vadina asmeniniu išpuoliu, kuriuo siekiama jį išstumti.
„Uber“ vadovas Travisas Kalanickas
Travisas Kalanickas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Investicinis fondas „Benchmark Capital“ praėjusią savaitę pateikė ieškinį Delavero teismui, kuriame kaltina T.Kalanicką sukčiavimu, sutarties sąlygų pažeidimu ir sąmokslu, kuriuo siekta manipuliuoti valdybos nariais, kad jis galėtų grįžti į įmonės vadovo postą, iš kurio pasitraukė birželį.

Tačiau reaguodamas į tokį ieškinį T.Kalanickas pareiškė, kad minėtas fondas „pradėjo slapta planuoti juo atsikratyti“ ir „įvykdė savo planą pačiu gėdingiausiu metu“, kai gegužę mirė jo motina. Esą anksčiau šiais metais fondo nariai T.Kalanickui „įteikė iš anksto paruoštą atsistatydinimo pareiškimą ir nurodė jam jį pasirašyti per kelias valandas arba priešingu atveju „Benchmark Capital“ pradės vykdyti viešą kampaniją prieš jį“.

Nors spaudžiamas T.Kalanikas pasitraukė iš „Uber“ vadovo posto, jam vis dar priklauso didelė kompanijos dalis, kuri yra vertinama 68 mlrd. JAV dolerių.

Galiausiai jis nusileido „dėl savo emocinės būklės“, nurodoma teismui pateiktame prašyme.

T.Kalanickas mano, kad ieškinys, atskleidžiantis vidines kovas didžiausios vertės kapitalo remiamame startuolyje, turėtų būti atmestas, o konfliktas turi būti išspręstas arbitraže. Jis teigia, kad „Benchmark Capital“ nori „nutildyti ir nustumti į šoną“ jį ir nušalinti nuo bet kokių svarbių sprendimų priėmimo kompanijoje.

Tuo tarpu „Benchmark Capital“ prašo teismo uždrausti T.Kalanickui manipuliuoti valdybos nariais, kad jis galėtų grįžti į kompanijos vadovo postą.

Nors spaudžiamas T.Kalanikas pasitraukė iš „Uber“ vadovo posto, jam vis dar priklauso didelė kompanijos dalis, kuri yra vertinama 68 mlrd. JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius