Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Uber“ nuostoliai padidėjo daugiau kaip trečdaliu

AV pavėžėjimo paslaugų milžinės „Uber Technologies“ nuostoliai trečiąjį ketvirtį, palyginti su ankstesniu ketvirčiu, padidėjo daugiau kaip trečdaliu, rodo įmonės neaudituotos veiklos ataskaitos duomenys.
„Uber“ automobiliai
„Uber“ automobiliai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Grynieji nuostoliai padidėjo nuo 1,06 mlrd. JAV dolerių antrąjį ketvirtį iki 1,46 mlrd. JAV dolerių, tuo tarpu įplaukos sumažėjo nuo 2,01 mlrd. iki 1,65 mlrd. JAV dolerių.

Bendra įmonės užsakymų apimtis, įskaitant maisto pristatymo paslaugą, liepos–rugsėjo mėnesiais sudarė 9,71 mlrd. JAV dolerių ir buvo gerokai didesnė negu antrąjį ketvirtį, kuomet sudarė 8,74 mlrd. JAV dolerių.

Japonijos telekomunikacijų įmonė „SoftBank Group“ dabartiniams „Uber“ akcininkams antradienį išsamiai pristatė savo planą dėl „Uber“ akcijų įsigijimo su beveik 32 proc. nuolaida, rašo JAV verslo dienraštis „The Wall Street Journal“, remdamasis šaltiniais.

„SoftBank“ ketina įsigyti „Uber“ akcijų už 32,96 JAV dolerio už vienetą. Tuo tarpu JAV įmonės akcijos vertė pagal birželį surengto paskutinio finansavimo raundo rezultatus sudarė 48,77 JAV dolerio, pranešė leidinio šaltiniai.

Japonijos įmonei taip pat buvo pateikta „Uber“ finansinė ataskaita, iš kurios paaiškėjo, kad pavėžėjimo paslaugų teikėjos nuostoliai praėjusį ketvirtį gerokai padidėjo.

„Uber“ yra privati įmonė, todėl gali neatskleisti visų finansinių rezultatų. Pavyzdžiui, rugpjūčio pabaigoje ji pateikė tik duomenis apie antrojo ketvirčio pakoreguotų nuostolių (neįskaitant mokesčių ir palūkanų) dydį.

Trečiąjį ketvirtį pakoreguoti nuostoliai padidėjo nuo 645 mln. JAV dolerių ketvirčiu anksčiau iki 734 mln. JAV dolerių.

Dar vieno „The Wall Street Journal“ šaltinio duomenimis, „SoftBank“ vadovaujamas konsorciumas valdomą „Uber“ akcijų paketą ketina padidinti bent iki 13,4 procento. Tai ketinama padaryti dviem būdais: visų pirma, grupė ketina į įmonę tiesiogiai investuoti ne mažiau kaip 1 mlrd. JAV dolerių. Antra, numatoma su nuolaida išpirkti dalį akcijų iš esamų „Uber“ akcininkų.

Pasak „SoftBank“ spaudos tarnybos atstovo, du iš ankstyvųjų investuotojų – „Benchmark Capital“ ir „Menlo Ventures“ – yra pasirengę parduoti dalį turimų akcijų.

Fondas „Benchmark Capital“ vienas iš pirmųjų „Uber“ suteikė 27 mln. JAV dolerių finansavimą ir dabar jo valdomas 13 proc. įmonės akcijų paketas vertinamas daugiau kaip 8 mlrd. JAV dolerių.

„Uber“ veikia daugiau kaip 600 miestų ir dažnai vadinama pasauliniu fenomenu. Tačiau įmonė yra sulaukusi daugybės priekaištų, be kita ko, susijusių su netinkamu vadovų elgesiu, nepalankia aplinka darbo vietoje ir galbūt neetiška konkuravimo praktika.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius