Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Uber“ pagrindinį vairą gali perimti legendinis „General Electric“ vadovas

JAV kapitalo tarptautinės pavežėjimo paslaugų bendrovės „Uber“ vadovybė ketina valdybos pirmininko postą pasiūlyti „General Electic“ vadovui Jeffrey Immeltui, rašo „The Wall Street Journal“.
20. Jeffas Immeltas – „General Electric“ vadovas
Jeffas Immeltas – „General Electric“ vadovas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

61-erių J.Immeltas, 16 metų vadovaujantis „General Electric“, iš jos valdybos pirmininko pareigų pasitrauks rugpjūčio 1-ąją ir gruodžio 31-ąją paliks direktorių tarybos pirmininko postą.

Pretendente pakeisti „Uber“ valdybos pirmininko pareigose Travisą Kalanicką buvo įvardijama „Hewlett-Packard Enterprise“ vadovė Meg Whitman, tačiau ji tokios galimybės atsisakė.

„The Wall Street Journal“ rašo, jog „Uber“ vadovo postas patrauklus ne tik naujų iššūkių požiūriu ir dėl galimybės vadovauti brangiausiam pasaulyje startuoliui, bet ir kaip savotiška kompensacija. „Uber“ pajėgus pasiūlyti vidurkį rinkoje viršijant atlyginimą, taip pat suteikti galimybę naujajam vadovui gauti labai solidžią premiją, jei bendrovės akcijos būtų platinamos biržoje.

Investuotojų spaudimo neatlaikęs, gausios kritikos dėl valdymo stiliaus sulaukęs T.Kalanickas iš „Uber“ valdybos pirmininko posto pasitraukė kiek daugiau nei prieš mėnesį.

San Franciske įsikūrusi įmonė, kurią T.Kalanickas kartu su partneriu įsteigė 2009 metais, bando išgelbėti savo reputaciją, kuriai itin pakenkė atskleisti faktai apie seksualinį priekabiavimą įmonės biuruose, įtarimai dėl komercinių paslapčių vagystės ir tyrimas dėl tariamų bandymų suklaidinti vyriausybės reguliavimo institucijas.

Kurdama didžiausią pasaulyje pavėžėjimo paslaugų tinklą „Uber“ dėl savo negailestingos taktikos, kuri ne kartą buvo įsiutinusi reguliavimo institucijas, vairuotojus, klientus bei darbuotojus, pelnė ne pačią geriausią reputaciją.

62,5 mlrd. JAV dolerių dabar vertinama „Uber“ savo paslaugas siūlo daugiau negu 570 miestų iš beveik 70 šalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius