Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Uber“ perims logistikos sprendimų kūrėją „Transplace“ už 2,25 mlrd. JAV dolerių

JAV pavėžėjimo paslaugų milžinė „Uber“ praėjusią savaitę pranešė pasiekusi 2,25 mlrd. JAV dolerių vertės susitarimą dėl amerikiečių įmonės „Transplace“, kuri specializuojasi logistikos valdymo programinės įrangos kūrimo srityje, įsigijimo.
„Uber“
„Uber“ / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.
Temos: 1 „Uber“

Sujungus Teksase įsikūrusią įmonę su „Uber“ vilkikų vairuotojų paieškos padaliniu „Uber Freight“ bus sukurtas didžiulis visapusiškas transporto ir logistikos tinklas, teigiama paskelbtame bendrame abiejų bendrovių pranešime.

„Transplace“ vadovas Frankas McGuiganas pareiškė: „Susijungimas leis suvienyti pirmaujančią pasaulyje krovinių siuntėjų tinklo platformą su viena novatoriškiausių tiekimo platformų“.

„Tikimės, kad krovinių siuntėjai turės naudos iš didesnio efektyvumo ir skaidrumo, o vežėjai netrukus pastebės pagerėjusius eksploatavimo rodiklius“, – pridūrė jis.

Platforma „Uber Freight“ suteikia galimybę tiems, kas nori išsiųsti krovinius, rasti sunkvežimių vairuotojų – panašiu principu San Franciske įsikūrusi įmonė suteikia galimybę keleiviams per išmaniųjų telefonų programas susisiekti su pavėžėjimo paslaugas teikiančiais vairuotojais.

Ketvirčių rezultatai rodo, kad „Uber Freight“ paslaugos darosi vis populiaresnės.

„Tai reikšmingas žingsnis į priekį ne tik „Uber Freight“, bet ir visai logistikos ekosistemai“, – pareiškė „Uber Freight“ vadovas Lioras Ronas.

Pasak jo, „Transplace“ įsigijimas leis sukurti „pirmąją siuntėjų ir vežėjų platformą, kuri pakeis visas siuntėjų tiekimo grandines, užtikrins veiklos atsparumą ir sumažins išlaidas tuo metu, kai tai yra svarbiausia“.

„Uber“ perka „Transplace“ iš privataus kapitalo įmonės „TPG Capital“.

Bendrovės teigimu, 750 mln. JAV dolerių iš 2,25 mlrd. JAV dolerių vertės pirkimo kainos sudarys „Uber Technologies“ akcijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius