-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Uber“ vairuotojai nėra darbuotojai, nusprendė Prancūzijos teismas

Pavėžėjimo paslaugų milžinė „Uber“ laimėjo bylą prieš vieną Prancūzijos vairuotoją, tvirtinusį, kad jis turėtų būti laikomas įmonės darbuotoju, tačiau dėl šio teismo sprendimo Europoje dar padidėja teisinis neapibrėžtumas dėl to, kaip turėtų būti reglamentuojama įmonės veikla.
„Uber“
„Uber“ / „Sputnik“/„Scanpix“ nuotr.

„Uber“ ilgą laiką tvirtino, kad yra tik paslaugų teikėja, maždaug 630 miestų visame pasaulyje žmones, kuriuos reikia pavėžėti, sujungianti su vairuotojais, kurie, priklausomai nuo šalies, yra arba profesionalai, arba neprofesionalai.

Prancūzijoje nagrinėtoje byloje vairuotojas, kuris per mažiau nei dvejus metus pavėžėjo keleivius maždaug 4 tūkst. kartų, bet 2016 metais nustojo dirbti „Uber“, reikalavo, kad jo „komercinis susitarimas“ būtų perklasifikuotas į darbo sutartį.

Jis taip pat reikalavo kompensacijos už darbą švenčių dienomis bei išlaidas ir prašė priteisti žalos atlyginimą už „nedeklaruotą darbą“ bei sutarties nutraukimą.

Tačiau sausio 29 dieną priimtame sprendime, su kuriuo agentūrai AFP pavyko susipažinti tik ketvirtadienį, teismas nurodė, kad vairuotojai gali nevaržomi atsisakyti pavėžėti keleivius, o „Uber“ nevykdo jokios jų darbo laiko priežiūros.

„Uber“ siūlo „tarpininkavimo, o ne transporto paslaugas“, o tai reiškia, kad įmonę su vairuotojais sieja tik „komercinės sutartys“, kurios negali būti laikomos darbo sutartimis.

„Laisvė rinktis“

Tačiau Europos Teisingumo Teismas gruodžio mėnesį nusprendė, kad „Uber“ yra eilinė transporto paslaugų teikėja, o ne vien keleivių pavėžėjimo paslaugų programėlė, ir tai reiškia, kad šalys gali reglamentuoti jos veiklą.

Tą bylą buvo iškėlusi Barselonos taksi vairuotojų asociacija, mananti, kad „Uber“ yra taksi paslaugų įmonė, kuriai turi būti taikomos tokioms transporto priemonėms nustatytos taisyklės.

„Uber“ sėkmė piktina taksi vairuotojus, kurie tvirtina, kad „Uber“ vairuotojai trukdo jų verslui, nes jiems paprastai netenka laikytis brangiai atsieinančių teisinių reikalavimų, kaip antai dėl mokymo ir licencijos įsigijimo.

Tuo tarpu „Uber“ palankiai įvertino Prancūzijos teismo priimtą sprendimą, kuris, pasak įmonės, patvirtina vairuotojų „laisvę rinktis“.

„Prancūzijoje „Uber“ programėlę naudoja dešimtys tūkstančių vairuotojų, nes ji jiems leidžia realiu laiku spręsti, ar jie nori važiuoti, kada jie nori važiuoti ir kur“, – pareiškė įmonės atstovė spaudai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius