Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainos „Naftogaz“ pateikė skundą Europos Komisijai dėl „Gazprom“ veiksmų

Ukrainos valstybinė energetikos grupė „Naftogaz“ pateikė skundą Europos Komisijai dėl Rusijos dujų giganto „Gazprom“ laisvosios konkurencijos principus pažeidžiančių veiksmų.
„Naftogaz“
„Naftogaz“ / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.

„Šiame skunde išsamiai paaiškinta, kaip dujotiekio „Nord Stream 2“, virtualaus dujų reverso blokavimo, Europos dujų bendrovių kontrolės pagalba „Gazprom“ piktnaudžiauja savo dominuojančia padėtimis bei riboja konkurenciją“, – pareiškė „Naftogaz“ vykdomasis direktorius Jurijus Vitrenka.

Jo žodžiais, Europos Komisijai pateiktas šių dokumentų paketas pagrįstas „Naftogaz“, kaip Europos Sąjungai nepriklausančios šalies atstovės, teise teikti tokį skundą, jame išdėstyti siūlymai, kaip gali būti sprendžiamos šios problemos.

„Skundas parengtas bendradarbiaujant su pirmaujančiais Europos ekspertais ir teisininkais. Jiems išaiškinus „Gazprom“ piktnaudžiavimo faktus, jei į tai pažiūrėjo kitaip. Tikimės, kad ir Europos Komisija šįkart padėtį įvertins kitaip“, – pabrėžė J.Vitrenka.

Jis pridūrė, kad Europos Komisija gali padėti Ukrainai susitarti su Europos dujų bendrovėmis dėl rusiškų dujų pirkimo Ukrainos pasienyje su Rusija, ir tai suteiktų realią galimybę Ukrainai nuo 2020-ųjų likti dujų tranzito valstybe.

Dviejų naujų dujotiekių – „Nord Stream 2“ per Baltijos jūrą ir „TurkStream“ per Juodąją jūrą – projektų užbaigimas leis Rusijai atsisakyti dujų eksporto į Europą per Ukrainą.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas neseniai pareiškė, jog nutrūkus dujų tranzitui per Ukrainą ji išvis liktų be dujų, nes esą ši valstybė iš Europos importuoja tas pačias tranzitu perpumpuotas rusiškas dujas.

Ukraina gamtinių dujų iš Rusijos neimportuoja nuo 2015-ųjų lapkričio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius