Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Upėtakiai nelaisvėje: dėl teismuose užstrigusios bylos genda žuvis, verta 270 tūkst. Lt

Šaldytos žuvies importuotoja – bendrovė „Fibex“ – iš Norvegijos į Lietuvą vežė upėtakius už 270 tūkst. Lt. Estijoje žuvys dingo, po to – vėl atsirado. Tačiau, kol teisėsaugos institucijos aiškinasi, kas ir kodėl vogė žuvis, upėtakiai yra laikomi kaip daiktas, turintis reikšmės įvykio tyrimui, todėl „Fibex“ žuvies, kurios galiojimo laikas jau beveik baigėsi, neatgauna.
Upėtakis su citrinomis
Vargu, ar „Fibex“ upėtakis pateks ant pietų stalo – jo galiojimo laikas jau beveik baigėsi / Fotolia nuotr.
Temos: 2 Estija Norvegija

„Fibex“ iš Norvegijos bendrovės kovo pabaigoje įsigijo šaldytų žuvų (upėtakių), kurių vertė 270 tūkst. Lt. Jų atvežimui į Lietuvą bendrovė pasisamdė įmonę, kuri įsipareigojo pervežti šaldytas žuvis maršrutu Olesiundas (Norvegija) – Klaipėda (Lietuva) – Minskas (Baltarusija). Tačiau krovinys dingo Estijoje.

Kaip 15min.lt aiškino bendrovės atstovas Tauras Janickas, aplinkybės leido aiškiai manyti, jog visas krovinys buvo neteisėtai pasisavintas.

„Netrukus kelios Estijos bendrovės, kurios verčiasi prekyba žuvimi, sulaukė paslaptingų siūlymų įsigyti šaldytos žuvies itin patraukliomis kainomis. Apie tokius pasiūlymus iš savo partnerių sužinojo ir „Fibex“, kuri apie tai pranešė tiek Lietuvos, tiek Estijos teisėsaugos institucijoms“, – pasakojo T.Janickas.

Incidentas įvyko kovą. Tačiau iki dabar žuvies likimas neaiškus. „Fibex“ jos neatgauna, nes šaldyta žuvis yra laikoma daiktu, turinčiu reikšmės nusikalstamai veikai tirti ir nagrinėti.

T.Janicko teigimu, dėl to, kad žuvis yra gendantis produktas, ji turėtų būti grąžinta įmonei, tačiau tam trukdo užsitęsę Estijos teisėsaugos tyrimai. Jei artimiausiu metu sprendimas dėl žuvies atidavimo įmonei nebus grąžintas, „Fibex“ žada apskritai jos nebeimti – upėtakio galiojimo laikas baigiasi jau kovą ir realizuoti senstančią žuvį bus vis sunkiau.

„Svarbiausia yra tai, kad šaldyta žuvis iki šiol nėra grąžinta, nors tam iš Lietuvos pusės yra priimti visi būtini procesiniai sprendimai, o Estijos teisėsaugos institucijos nesiima priemonių, kad šie sprendimai būtų realiai įvykdyti“, - sakė T.Janickas.

Dėl incidento įmonė laiku neįvykdė užsakymo, yra užšaldyti 270 tūkst. Lt, be to, advokatų paslaugos jau kainavo apie 10 tūkst. Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius