Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Už draudimo transliuoti rusišką televiziją nepaisymą „Init“ skirta 150 tūkst. eurų bauda, vadovas skundžiasi prarastais klientais

Lietuvos radijo ir televizijos komisija (LRTK) skyrė 150 tūkst. eurų baudą televizijos paslaugas tiekiančiai bendrovei „Init“ už tai, jog ši nesilaikė LRTK nurodymo neretransliuoti kanalo „RTR Planeta“ ir kitų jo versijų. Televizijos vadovas Paulius Živatkauskas 15min sakė, kad rusiška programa buvo laikinai nutraukta, tačiau dėl to klientai ėmė nutraukinėti sutartis.
„Microsoft“ sprendimas leidžia valdyti televizorių nenaudojant pultelio.
Televizija / 123rf nuotr.

Apie trečiadienį LRTK priimtą sprendimą BNS informavo komisijos pirmininkas Edmundas Vaitekūnas.

„Scanpix“ nuotr./Edmundas Vaitekūnas
„Scanpix“ nuotr./Edmundas Vaitekūnas

„RTR planeta“ retransliacijos Lietuvoje apribotos metams dėl karo ir tautinės neapykantos kurstymo – televizijos paslaugų tiekėjai sustabdyti retransliacijas turėjo iki vasario 23-iosios, tačiau nustatyta, kad dar kovo 1-ąją „Init“ reikalavimo nebuvo įvykdžiusi, t.y. transliavo kitą šios programos versiją rusišku pavadinimu „Rossija RTR“.

Televizijos vadovas P.Živatkauskas 15min tvirtino, kad šios abi programos yra skirtingos – „Init“ transliavo būtent „Rossija RTR“, o ne „RTR planeta“.

Abi programos iš esmės palaiko tą pačią Kremliaus poziciją.

„Jei gimsta du identiški dvyniai, ir vienas jų vėliau tampa nusikaltėlis, tai kodėl antras turi būti baudžiamas?“, – piktinosi P.Živatkauskas. Jis tikino, kad baudos skyrimas bus skundžiamas.

Be to, „Init“ vadovas pasakojo, kad po to, kai LRTK priėmė sprendimą drausti programos rodymą, televizija kelioms dienoms nutraukė retransliavimą. „Iškart po to klientai pradėjo mūsų atsisakinėti ir skųstis, kas tai cenzūra. Todėl mes vėl įjungėme programą“, – aiškino P.Živatkauskas.

Jis piktinosi, kad LRTK paskelbusi apie draudimus nieko nepaaiškino, nors televizija kreipėsi su prašymu paaiškinti, ar draudimas taikytinas ir kitoms programoms.

„Mes per penkias dienas taip ir negavome jokio išaiškinimo, todėl ir įjungėme "Rossija RTR“, – aiškino jis. Televizijos vadovas įsitikinęs, kad apskritai nereikėjo drausti retransliuoti rusiškų programų, nors jos ir atspindi oficialią Kremliaus poziciją.

Visuomenės informavimo įstatymas už minėtą pažeidimą LRTK leidžia retransliuotojams taikyti iki 3 procentų retransliuotojo bendrųjų metinių pajamų, o tais atvejais, kai bendrąsias pajamas apskaičiuoti sunku arba neįmanoma, – iki vieno šimto tūkstančių eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius