Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

​Už palūkanų klastojimą „Deutsche Bank“ sumokės 2,5 mlrd. dolerių

„Deutsche Bank“ turės sumokėti 2,5 mlrd. dolerių vertės baudas ir atleisti tam tikrus darbuotojus, kurie yra susiję su palūkanų klastojimu, pranešė CNBC.
Deutsche Bank заявил о готовности России к новому кризису
​Už palūkanų klastojimą „Deutsche Bank“ sumokės 2,5 mlrd. dolerių / Reuters/Scanpix /

Bankas turės sumokėti 600 milijonų dolerių Niujorko finansinių paslaugų departamentui, 800 milijonų dolerių – JAV ateities sandorių prekybos komisijai, 775 milijonus dolerių – JAV Teisingumo departamentui ir 340 milijonų dolerių Jungtinės Karalystės nepriklausomai finansų priežiūros institucijai FCA.

„Deutsche Bank“ darbuotojai buvo įsitraukę į plataus masto schemą, skirtą palūkanų normoms manipuliuoti tam, kad iš to uždirbtų“, – aiškino Niujorko finansų institucijų prižiūrėtojas Benjaminas Lawsky'is.

Kai kurie žmonės jau nebedirba banke, o tie, kurie dar dirba, nebegalės dirbti Niujorko bankinėje sistemoje.

„Mes privalome atsiminti, kad rinkos pačios savimi nemanipuliuoja – tokį tyčinį nusikaltimą daro žmonės“, – pabrėžė jis.

Banko Londono padalinys teisinsis dėl „Libor“ palūkanų skandalo, pranešė JAV Teisingumo departamentas.

Didžiosios Britanijos priežiūros tarnyba pareiškė, kad palūkanomis manipuliavo mažiausiai 29 „Deutsche Bank“ darbuotojai, kurie dirbo Londone, Frankfurte, Tokijuje ir Niujorke.

„Deutsche Bank“ yra ne vienintelis, krečiamas palūkanų klastojimo skandalo. Neseniai dėl to 1,5 mlrd. dolerių bauda buvo nubaustas šveicarų UBS, Didžiosios Britanijos RBS gavo 612 mln. dolerių baudą, „Barclays“ sumokėjo 450 mln. dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius