Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 08 09 /14:01

Vienuoliai uždarė populiarų sostinės barą „7 Fridays“: išvarė darbuotojus ir pakeitė spynas

Trečiadienio rytą uždarytas vienas didžiausių sostinės barų „7 fridays“ (buvusi „Šauni vietelė“).
Vienuoliai uždarė populiarų sostinės barą „7 Fridays“
Vienuoliai uždarė populiarų sostinės barą „7 Fridays“ / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Trečiadienio rytą vietoje „7 Fridays“ iškabos ant sostinės baro praeiviai mato ranka rašytą užrašą „Pranciškonų vienuolynas“.

15min skaitytojas pasakojo, kad į darbą atėję darbuotojai rado užrakintas duris, o po kiemą zujo vienuoliai. Nors dar antradienio vakarą baro kiemelis buvo sausakimšas.

Baro direktorius Arūnas Klybas 15min pasakojo, kad trečiadienio rytą į „7 Fridays“ atėjo maždaug 15 žmonių, tarp jų – ir vienuoliai, taip pat apsauga.

Bare tuo metu buvo valytoja, taip pat dirbo žmonės virtuvėje. Jų buvo paprašyta palikti patalpas, tačiau, darbuotojams atsisakius tai padaryti, kaip pasakojo baro direktorius, žmonės buvo išnešti, tai yra prieš juos panaudota fizinė jėga.

Iškart buvo pakeistos patalpų spynos, taip pat įstatytos grotos, kad darbuotojai nebegalėtų patekti į patalpas. Teismo sprendimo dėl iškeldinimo, kuris yra būtinas, norint tą padaryti, vienuoliai ir jų atstovai neturėjo.

„7 Fridays“ darbuotojai iškvietė policiją, kuri savo ruožtu pasiūlė kreiptis į teisėsaugą.

15min jau rašė, kad didžiulį kvartalą sostinės centre – Vilniaus Pranciškonų vienuolyną – vos tik atgavę lenkų vienuoliai uja lauk nuomininkus (įskaitant ir „7 Fridays“).

Vienuolyno kompleksą valdo naujai įsteigta viešoji įstaiga „Vilniaus kultūros ir dvasingumo centras“. Jo vadovė Regina Karpovič, prisistačius 15min žurnalistui, teigė nieko nekomentuosianti ir išjungė telefoną.

DAUGIAU SKAITYKITE: Vilniaus Senamiesčio gabalą atsiriekę lenkų vienuoliai verslą uja lauk

„Nuomininkų tikrai nevarome lauk“, – atkirto Mažesniųjų brolių konventualų (pranciškonų) ordino atstovė Regina Karpovič. 15min žiniomis, tai yra netiesa – išsikraustyti paprašyti ne tik jogos meistrai, bet ir populiarus Vilniaus baras „7 Fridays“, virš jo esantis to paties pavadinimo viešbutis, teatro studija MI. Iš viso komplekse yra 40 nuomininkų.

„Vilniaus kultūros ir dvasingumo centro“, kuris atsakingas už santykius su nuomininkais, vos tik perėmęs vienuolyną išsiuntė raštus nuomininkams, kuriuose reikalaujama išsikraustyti iki balandžio 30 dienos. „7 Fridays“ viešbutį ir barą iškrapštyti iš patalpų vienuoliai norėjo iki balandžio 20 dienos.

„7 Fridays“
„7 Fridays“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius