-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Pranckietis: „Agrokoncernas“ turėtų pats įvertinti bendradarbiavimą su Rusijos įmone

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjūdžio (LVŽS) narys, Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis sako, kad partijos lyderiui Ramūnui Karbauskiui priklausantis „Agrokoncernas“ turėtų pats įvertinti tolesnį bendradarbiavimą su įmone „Acron“, kurios savininkas minimas Jungtinių Valstijų „Kremliaus sąraše“.
Viktoras Pranckietis ir Ramūnas Karbauskis
Viktoras Pranckietis ir Ramūnas Karbauskis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Kiekviena įmonė turi įsivertinti iš naujo, su kuo ji bendradarbiauja. Jūsų minimos įmonės taip pat turėtų pagalvoti apie tai, kaip tai atrodo politiniame fone“, – Žinių radijui teigė V.Pranckietis.

Tapatinti partiją su kažkokiu verslu būtų negražu.

Jis sako nekalbantis apie tai su R. Karbauskiu, nes „Agrokoncernas“, anot jo, niekaip nedalyvauja politikoje ir „mes neturėtumėme, turbūt, kištis į verslus“.

„Tai nėra politinis verslas, yra komercija, ir tapatinti partiją su kažkokiu verslu būtų negražu“, – pabrėžė Seimo pirmininkas.

V.Pranckietis tikino, kad su Rusija vykdomų Lietuvos įmonių komercinių projektų vertė siekia 7 mlrd. eurų, todėl, anot jo, Jungtinių Valstijų sudaryto vadinamojo „Kremliaus sąrašo“ kontekste derėtų įvertinti ir kitas įmones. Jis taip pat piktinosi tolesniais žurnalisto klausimais dėl „Agrokoncerno“.

„Ar jūs tikrai norite su manimi kalbėti apie „Agrokoncerną“? Aš neturiu teisės kalbėti apie „Agrokoncerną“, neturiu įgaliojimo, aš nežinau jų veiklų (...). Aš gal netęsiu pokalbio apie tai – gal pakalbėkime apie „Idėją Lietuvai“, apie dvigubą pilietybę, miškų pirkimą ir nepirkimą, o mes dabar grįžtame prie vienos įmonės, kurioje niekada nedirbau ir nedirbsiu “ , – pareiškė V.Pranckietis.

R.Karbauskis savaitgalį televizijai „Info TV“ tvirtino kol kas nematantis pagrindo jam priklausančiam „Agrokoncernui“ nutraukti ryšius su Kremliui artimo verslininko įmone „Acron“, nes Vakarai nėra įvedę sankcijų jai. Ši įmonė parduoda trąšas „Agrokoncernui“, o jos savininkas Viačeslavas Mošė Kantoras yra įtrauktas į JAV neseniai paskelbtą „Kremliaus sąrašą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius