Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Varšuvos akcijų birža sustabdė prekybą „Inter Rao Lietuva“ akcijomis

Ketvirtadienį Varšuvos akcijų biržoje buvo išplatintas pranešimas, kad stabdoma prekyba „Inter Rao Lietuva“ akcijomis. Įmonės atstovai teigia, kad apie tai sužinojo šįryt, tačiau daugiau pakomentuoti negali, kadangi turi nedaug informacijos. Dėl sąsajų su Europos Sąjungos (ES) sankcionuotu Rusijos oligarchu Igoriu Sečinu Lietuvoje užšaldyta dalis įmonės akcijų.
AB „INTER RAO Lietuva“
AB „INTER RAO Lietuva“ / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Inter Rao Lietuva“ komunikacijos vadovas Juozas Ruzgys 15min komentavo, kad neturi daug informacijos apie sprendimo stabdyti prekybą „Inter Rao Lietuva“ akcijomis priežastis, tačiau spėjo, kad tai gali būti susiję su žiniasklaidoje paskelbta informacija.

Kovo 16 d.15min pranešė, kad buvo užšaldyta bent dalis įmonės „Inter Rao Lietuva“ sąskaitų, tą portalui patvirtino Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT) atstovai.

„Vadovaujantis 2014 m. liepos 31 d. Tarybos reglamentu (ES) Nr. 833/2014 dėl ribojamųjų priemonių atsižvelgiant į Rusijos veiksmus, kuriais destabilizuojama padėtis Ukrainoje, akcinei bendrovei „INTER RAO Lietuva“ buvo apribota galimybė disponuoti bendrovės sąskaitomis. Akcinė bendrovė siejama su sankcionuojamu asmeniu Igoriu Sečinu“, – rašoma FNTT atsakyme.

Primename, kad „Inter Rao Lietuva“ yra netiesiogiai valdoma Suomijoje registruotos „RAO Nordic“, kurią valdo Rusijos kapitalo „Inter RAO“. Jos direktorių tarybai pirmininkauja Vakarų sankcionuojamas Rusijos oligarchas I.Sečinas, dėl savo ryšių su Kremliumi patekęs į sąrašą asmenų, kuriems dėl karo Ukrainoje taikomos ES sankcijos.

„Scanpix“ nuotr./Igoris Sečinas
„Scanpix“ nuotr./Igoris Sečinas

Sprendimas sustabdyti prekybą akcijomis priimtas pačios biržos.

„Varšuvos akcijų biržos valdyba, veikianti pagal valdybos taisyklių 30.1.2 punktą, nusprendžia sustabdyti prekybą bendrovės AB INTER RAO LIETUVA akcijomis. Ši rezoliucija įsigalioja jos priėmimo dieną“, – tokią viešai prieinamą informaciją skelbia Lenkijos finansų įstaiga.

„Jie mums tai pranešė šiandien, o sustabdė vakar. Mes neturime daug informacijos. Daugiau pasakyti negaliu, nes formuluotė labai sausa – biržos valdybos sprendimu yra sustabdoma prekyba akcijomis. Manau, kad tai dėl tos informacijos, kurią ir jūs skelbiate“, – kalbėjo J.Ruzgys.

Nepaisant to, įmonės veikla tęsiama, 15min patvirtino J.Ruzgys. Įmonė vakar išplatino pranešimą, kuriame teigiama, jog „Inter Rao Lietuva“ neturi jokios informacijos, kad jai, jos dukterinėms įmonėms būtų taikomos ribojamosios priemonės.

Įmonė kreipėsi į Užsienio reikalų ministeriją su prašymu išaiškinti susidariusią situaciją.

Nuo ketvirtadienio „Inter RAO Lietuvos“ akcijos taip pat išbrauktos iš „Nasdaq“ Vilniaus biržos „First North“ užsienio akcijų prekybos sąrašo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius