Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Verslas mausto ir Rusiją, ir ES – toliau veža prekes į Krymą

Organizuoto nusikalstamumo ir korupcijos reportažų projektas (OCCRP) atskleidė, kad kai kurios Europos valstybės, nepaisydamos sankcijų, ir toliau vykdo prekybą su okupuotu Krymo pusiasaliu, skelbia newsru.com.
Krymas
Krymas / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.

Per dvejus metus Krymo uostuose švartavosi 24 laivai su Europos Sąjungos (ES) narių vėliavomis, 43 ES registruoti laivai ir dar 22 ES piliečiams priklausantys laivai.

Tam, kad apeitų sankcijas, Europos verslininkai pasitelkia įvairius triukus. Kai kurie plaukia su kitų valstybių vėliavomis, dalis naudojasi trečiosiomis šalimis – samdo nesusijusias įmones, treti, prieš įplaukdami į Rusijos uostus tiesiog išjungia buvimo vietos nustatymo sistemas.

Taip vienas Vokietijos kompanijos „Krey Schiffahrts GmbH“ laivas įplaukė į Kerčę (miestas rytinėje Krymo dalyje, Kerčės pusiasalyje) 2014 metų liepą. Įmonė kalbėti šiuo klausimu atsisakė, tačiau pranešė, kad kompanija turėjo didelių problemų, laivui įplaukus į vieną Krymo uostų.

Turkijos grupės „Palmali“ atstovas aiškino, kad dažna laivų praktika yra keisti vėliavas, įplaukiant į uostą. Iš pradžių jie plaukia su Ukrainos vėliava, vėliau pakeičia ją rusiška.

Apribojimui verslui Kryme buvo įvesti 2014 metų birželį. Sankcijomis iš pradžių uždraustas ES produkcijos be ukrainietiškų sertifikatų importas į Krymą, vėliau ES uždraudė į Krymą vežti prekes ir taip pat bet kokias investicijas į Rusijos aneksuotą regioną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius