Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Verslas ragina priimti sprendimus dėl mokesčių reformos

Lietuvos verslo atstovai paragino valdžią imtis skubių veiksmų, kad ekonomika liktų tvari bei konkurencinga, norint, kad ji atlaikytų išbandymus ir išvengtų gresiančio nuosmukio.
Pramonė
Pramonė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Lietuvos pramonininkų ir Darbdavių konfederacijos, Prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacija bei Laisvosios rinkos institutas išplatino laišką premjerai, Seimo valdybai ir Finansų ministerijai dėl neatidėliotinų veiksmų.

Jų teigimu, Lietuva turi būti pasirengusi dalyvauti perkeliant gamybos bei logistikos grandines iš Azijos link Europos. Be to, jie ragina neapmokestinti reinvestuojamo pelno, o tai pritrauktų užsienio investicijų, įmonės galėtų atnaujinti technologijas, kurti naujas darbo vietas, didinti darbo našumą ir pereiti prie aukštos pridėtinės vertės kūrimo.

„Verslui susiduriant su rimtu skolinimosi šaltinių trūkumu, investicijos iš nuosavų lėšų taps lemiamos šalies ūkio plėtrai bei tvarumui. Ypač svarbu pasivyti konkurencingumu mūsų kaimynes Estiją, Latviją, o dabar jau ir Lenkiją, kur apmokestinamas tik paskirstytas pelnas“, – rašoma laiške.

Pasak verslo atstovų, pagerinus mokesčius ir investicinę aplinką, Lietuva pritrauks naujų investicijų ir stabdys kapitalo nutekėjimą į patrauklesnių mokesčių šalis.

Jie ragina priimti sprendimus, kad mokesčių reforma įsigaliotų nuo 2022 metų pradžios.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius