Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sukčiavimu įtariamas V.Kučinskas sako pasirengęs stabdyti jo verslą griaunančius veiksmus

Rusijos prašymu Slovėnijoje liepos mėnesį sulaikytas ir Lietuvos generalinės prokuratūros prašymu praėjusį savaitgalį į Lietuvą sugrąžintas verslininkas Vidmantas Kučinskas tikisi, kad pastarasis posūkis bus palankus jam ir jo verslui, rašoma pranešime žiniasklaidai. Rusijos bankas „Alfa Bank“, kuriam verslininkas įsiskolinęs apie 20 mln. eurų, siekė, kad V.Kučinskas būtų perduotas Rusijai.
Vidmantas Kučinskas
Vidmantas Kučinskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Kadangi Lietuva, skirtingai nei Rusija, yra teisinė valstybė, tikiu, kad man pavyks įrodyti savo nekaltumą. Esu dėkingas visiems prisidėjusiems prie mano sugrąžinimo į Lietuvą proceso. Būdamas gimtinėje dėsiu visas pastangas įrodyti, kad asmeniškai aš ir mano verslai yra puolami nepagrįstai. Metas stabdyti šiuos destrukcinius veiksmus“, – sako V.Kučinskas.

Nuo išsamesnių komentarų apie pareikštus įtarimus ar kitas ikiteisminio tyrimo aplinkybes, advokatų patarimu, verslininkas susilaikys.

V.Kučinskas pargabentas į Lietuvą šeštadienį ir yra paleistas į laisvę už užstatą, 15min sakė ikiteisminį tyrimą verslininko atžvilgiu vykdantis prokuroras Zenas Leonavičius.

„Jis yra Lietuvoje, buvo pargabentas šeštadienį. Kauno apylinkės teismas išnagrinėjo kardomosios priemonės skyrimo klausimą ir skyrė jam paleidimą už 20 tūkst. eurų užstatą“, – teigė jis.

Įvairioms įmonėms Lietuvoje ir kitose šalyse įsiskolinęs „Arvi“ įmonių grupės įkūrėjas V.Kučinskas liepą buvo sulaikytas Slovėnijoje.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Vidmantas Kučinskas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Vidmantas Kučinskas

Didžiausias verslininko kreditorius – Rusijos bankas „Alfa Bank“, kuriam V.Kučinsko kreditoriniai įsipareigojimai siekė apie 20 mln. eurų, prašė išduoti lietuvį Rusijai. Banko iniciatyva Rusijoje pradėtas ikiteisminis tyrimas V.Kučinskui dėl galimų sukčiavimo požymių ir įtariamų finansinių machinacijų.

V.Kučinskas ir Lietuvoje yra patekęs į teisėsaugos akiratį. Kauno kriminalistai V.Kučinsko atžvilgiu pradėję ikiteisminį tyrimą dėl galimo sukčiavimo, svetimo turto iššvaistymo, turtinės žalos padarymo apgaule ir nusikalstamo bankroto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius