Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vienas iš „Uber“ įkūrėjų T.Kalanickas palieka bendrovės direktorių valdybą

Vienas iš JAV pavežėjimo paslaugų milžinės „Uber“ įkūrėjų Travisas Kalanickas iki metų galo paliks bendrovę, antradienį paskelbė įmonė. 
Travisas Kalanickas
Travisas Kalanickas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

T.Kalanickas gruodžio 31-ąją atsistatydins iš direktorių valdybos, kad „visą dėmesį skirtų savo naujam verslui ir filantropinei veiklai“, rašoma „Uber“ išplatintame pranešime.

„Uber“ pastaruosius dešimt metų buvo mano gyvenimo dalis. Baigiantis dešimtmečiui, regis, yra tinkamas laikas man sutelkti dėmesį į savo dabartinį verslą ir filantropinius siekius“, – nurodė T.Kalanickas.

2017 metais T.Kalanickas spaudžiamas akcininkų atsistatydino iš „Uber“ generalinio direktoriaus pareigų po virtinės skandalų, įskaitant įtarimus dėl per griežtos įmonės kultūros ir bylinėjimąsi su milžine „Alfabet“, kuri apkaltino „Uber“ autonominių automobilių technologijų vagyste.

Buvęs „Uber“ generalinis direktorius kuria startuolį pavadinimu „CloudKitchens“, kuris gamina virtuves ir nuomoja jas restoranams, užsiimantiems tik maisto pristatymo veikla. Remiantis verslo leidinio „The Wall Street Journal“ šaltiniais, šių metų pradžioje bendrovė pritraukė 400 mln. JAV dolerių finansavimą iš Saudo Arabijos suvereniojo fondo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius