Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilkyškių pieninės vadovas: didelė produktų paklausa verčia galvoti apie plėtrą

Vienos didžiausių pieno perdirbimo bendrovių Vilkyškių pieninė vadovas Gintaras Bertašius sako, kad nepaisant rekordinių kainų pastaruoju metu stebima itin didelė pieno produktų paklausa, todėl įmonė mato prielaidų plėsti gamybą.
Gintaras Bertašius
Gintaras Bertašius / Pauliaus Peleckio / 15min nuotr.

G.Bertašiaus teigimu, pasaulyje pieno gamyba auga – 2020 metais ji padidėjo 2,9 proc., tačiau auga ir jo suvartojimas.

„Nebus perprodukcijos pasaulyje pagamintų produktų ir vertinam bendrai situaciją dabartinę, kai yra karas, visi nori turėti atsidėję kažkiek daugiau produktų. Tai rodo, kad turime istorinę paklausą produktams ir matome iš visų, tiek Europos, tiek Lietuvos perdirbimo įmonių rezultatų, kad kainų lygis yra istorinėse aukštumose“, – ketvirtadienį „Nasdaq“ listinguojamų bendrovių vadovų susitikime su investuotojais sakė G.Bertašius.

Anot jo, pandemija nepaveikė įmonės gamybos, sutrikimai jautėsi tik vieną mėnesį: „Buvo vienas mėnuo sutrikimų, toliau atsirado paklausa. Visada žmogus nori valgyti, gali neturėti kelnių, batų, bet maitintis reikia“.

G.Bertašiaus teigimu, Lietuva perdirba du trečdalius viso Baltijos šalyse pagaminamo pieno, nors jo gamyba šalyje kiek mažėja, tačiau Latvijoje didėja, o Estijoje išlieka stabili.

„Lietuviai išlaiko lyderiaujančią poziciją Baltijos šalyse perdirbdami pieną. Perdirba du trečdalius viso Baltijos šalių pagaminto pieno“, – sakė G.Bertašius.

Anot jo, Lietuvoje iššūkiu išlieka smulkių ūkių gausa, tačiau ateityje tikimasi pieno gamybos augimo dėl Europos Sąjungos numatomų investicijų į pieno fermas ir įrangą: „Mums yra prielaidų darbuotis, plėsti gamybą“.

Vėliau BNS jis sakė, kad konkrečių planų atskleisti negali. Bendrovė dar 2018 metais buvo suplanavusi Tauragėje statyti sūrių gamyklą, tačiau G.Bertašius nekomentavo, ar ši plėtra vis dar planuojama.

Vilkyškių pieninės pelnas praėjusiais metais augo 7,9 karto iki 10,8 mln. eurų. Bendrovės pajamos augo 32 proc. iki 196,4 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius