-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Vilniaus baldai“: pirmąjį finansinių metų pusmetį pardavimai augo beveik dešimtadaliu

Akcinės bendrovės „Vilniaus baldai“ pardavimai pirmąjį finansinių metų pusmetį sudarė 49,781 mln. eurų ir buvo 8 proc. didesni nei tuo pačiu laikotarpiu prieš metus. Antrąjį ketvirtį fiksuotas 6 proc. pardavimų augimas. „Vilniaus baldų“ finansiniai metai prasideda rugsėjo 1 d. ir baigiasi rugpjūčio 31 d., rašoma pranešime spaudai.
Vilniaus baldai
Vilniaus baldai

Grupės šešių mėnesių grynasis pelnas siekė 6,808 mln. eurų. To paties laikotarpio prieš metus grynasis pelnas buvo 2,637 mln. eurų. EBITDA (pelnas, neišskaičiavus mokesčių, palūkanų ir nusidėvėjimo) buvo teigiama ir siekė 9,864 mln. eurų. Palyginimui praėjusių finansinių metų pirmojo pusmečio EBITDA buvo 5,134 mln. eurų. Grynasis pelnas ir EBITDA augo dėl vienkartinio ilgalaikio turto perleidimo pelno, kuris siekė 9,611 mln. eurų.

„Gamybos pastatų Vilniuje pardavimas yra vienas iš etapų, vykdant persikėlimą į naują gamyklą. Pirmojo pusmečio veiklos grynasis pelnas ir EBIDTA be turto pardavimo pelno būtų mažesni, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu pernai. Tai labiausiai nulemia pandeminiai, ekonominiai ir geopolitiniai faktoriai, su kuriais susiduria daugelis sektorių – žaliavinės savikainos augimas ir elektros kainų didėjimas. Kaip ir pirmąjį finansinių metų ketvirtį bendrovei tokiomis sąlygomis pavyko ne tik išlaikyti, bet ir padidinti pardavimus, tačiau spartesnis augimas ir toliau išlieka apribotas“, – sako Jonas Krutinis, AB „Vilniaus baldai“ generalinis direktorius.

Pasak J.Krutinio, matomas besitęsiantis žaliavų kainų didėjimas dėl pasiūlos sumažėjimo bei energetinių išteklių kainų. „Neperkame žaliavų iš Ukrainos, Rusijos ir Baltarusijos, todėl tiesiogiai nepajutome poveikio, susijusio su šiomis rinkomis. Visgi karas Ukrainoje gali toliau veikti pasiūlą Europoje, iš kur importuojame žaliavas, todėl atidžiai stebime situaciją, kad galėtume greitai reaguoti į besikeičiančias aplinkybes“, – sako generalinis direktorius.

Dalis AB „Vilniaus baldai“ parduotos produkcijos pagrindiniam užsakovui buvo realizuojama ir Rusijoje veikusiose parduotuvėse. Praėjusiais finansiniais metais „Vilniaus baldų“ produkcija, parduota Rusijos Federacijoje, sudarė 3 proc. visos bendrovės produkcijos. „Neparduotų sandėlyje esančių produktų likutį realizuosime Europoje“, – teigia J.Krutinis.

Antrąjį finansinių metų ketvirtį AB „Vilniaus baldai“ pardavimai, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus augę 6 proc., sudarė 22,934 mln. eurų. Grynasis pelnas siekė 8,711 mln. eurų. Praėjusių metų to paties laikotarpio pelnas buvo 0,785 mln. eurų. Šių finansinių metų antro ketvirčio EBITDA buvo 10,115 mln. eurų, o prieš metus ji sudarė 1,981 mln. eurų.

J.Krutinio teigimu, šių finansinių metų bendrovės prioritetas – sėkmingai pabaigtas persikėlimas į naują gamyklą, sutelkiant gamybą vienoje vietoje.

„Vilniaus baldų“ specializacija – lengvų konstrukcijų korpusinių baldų gamyba. Didžiąją kompanijos gaminių dalį sudaro vaikiški baldai, kuriems taikomi griežčiausi saugumo ir kokybės reikalavimai. Visa bendrovės produkcija parduodama IKEA, su kuria pradėta bendradarbiauti dar 1997 metais. Pagrindiniu „Vilniaus baldų“ klientu IKEA tapo 2007 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius