Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti

„Vilniaus baldų“ metiniai pardavimai augo 36 proc.

Per 2021 finansinius metus akcinės bendrovės „Vilniaus baldai“ pardavimai didėjo 36 proc. ir siekė 99,4 mln. eurų, o grynasis pelnas sudarė 322 tūkst. eurų. „Vilniaus baldų“ finansiniai metai prasideda rugsėjo 1 d. ir baigiasi rugpjūčio 31 d., rašoma pranešime spaudai.
Vilniaus baldai
Vilniaus baldai

Grupės 2021 finansinių metų dvylikos mėnesių EBITDA (pelnas, neišskaičiavus mokesčių, palūkanų ir nusidėvėjimo) buvo 5,7 mln. eurų, prieš metus – 7,3 mln. eurų.

„Finansinių metų rezultatus, kurie buvo mažesni nei planuota, lėmė sutrikimai tiekimo grandinėse ir brangstančios žaliavos. Gamybai reikalingų žaliavų trūkumas ir jų kainų pokyčiai buvo pagrindiniai iššūkiai paskutinį finansinių metų ketvirtį, su kuriais susidūrė dauguma bendrovių. COVID-19 pandemija taip pat sutrikdė pasaulinę tiekimo grandinę ir turėjo neigiamą įtaką pardavimams Šiaurės Amerikos bei Azijos regionuose esančiose valstybėse. Dėl pandemijos rinkoje buvo fiksuojamas žaliavų trūkumas, o atskiros žaliavų grupės brango nuo 16 proc. iki 46 proc.“, – sako Jonas Krutinis, „Vilniaus baldų“ generalinis direktorius.

2021 metais finansinių metų ketvirtojo ketvirčio birželio – rugpjūčio mėnesiais pardavimai sudarė 27,9 mln. eurų, kai per tą patį praėjusių metų laikotarpį – 22,4 mln. eurų. Bendrovės grynasis nuostolis per ketvirtąjį finansinių metų ketvirtį buvo 1,7 mln. eurų, o EBITDA buvo neigiamas ir siekė -238 tūkst. eurų. Palyginimui, per tą patį laikotarpį ankstesniais finansiniais metais grynasis pelnas siekė 3,3 mln. eurų, o EBIDTA – 3,5 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Geriausia investicija – rūpinimasis savo sveikata
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Užsisakykite
15min naujienlaiškius