Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Vilniaus vandenys“ turi nutraukti vadovų ugdymo paslaugų pirkimą – VPT

Vilniaus savivaldybės kontroliuojama vandens tiekimo ir nuotekų šalinimo įmonė „Vilniaus vandenys“ turi nutraukti vadovų ugdymo programos paslaugų konkursą. Tai įmonę įpareigojo padaryti Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT).
Vilniaus nuotekų dumblo apdorojimo įrengimai
Vilniaus nuotekų dumblo apdorojimo įrengimai / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Tarnybos išvadoje teigiama, kad konkurso sąlygose nustatyti nepagrįsti, neproporcingi ir tiekėjų konkurenciją ribojantys kvalifikacijos reikalavimai.

„Nustatyti reikalavimai ta apimtimi, kuria apibrėžiamas vienos įmonės vadovų skaičius ir akademinių valandų skaičius yra pertekliniai ir nepagrįsti. Vertinant minėtų reikalavimų turinį, matyti, kad nurodyti reikalavimai yra suformuluoti kiekybiniu požiūriu, o keliama sąlyga, kad būtų apmokyti vienos įmonės vadovai, yra neteisėta ir tik dirbtinai apriboja tiekėjų konkurenciją“, – teigiama VPT išvadoje.

Anot VPT, pirkimo sąlygose nurodoma, kad tiekėjai turi būti įgyvendinę bent vieną ugdymo programos sutartį už ne mažiau kaip 42 tūkst. eurų. Be to, reikalaujama, kad tiekėjas turėtų ne mažesnė kaip trejų metų vadovų ugdymo įgūdžių mokymų patirtį, būtų apmokęs ne mažiau kaip 32 vienos įmonės vadovų, o bendra mokymų trukmė būtų ne mažesnė kaip 240 akademinių valandų.

Tai jau ne pirmas „Vilniaus vandenų“ pirkimas, kurį VPT nurodo įmonei nutraukti. Pernai rugpjūčio viduryje VPT paskelbė išvadą, kurioje rekomendavo „Vilniaus vandenims“ nutraukti gegužę pasirašytą 86 tūkst. eurų vertės klientų aptarnavimo sistemos atnaujinimo sutartį su „Alna Business Solutions“. Tarnybos teigimu, savivaldybės įmonės skelbtas konkursas ribojo konkurenciją ir buvo pritaikytas vienam tiekėjui.

„Vilniaus vandenys“ teismui skundė pastarąją VPT išvadą, tačiau Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) pernai rugsėjį atsisakė priimti įmonės skundą, nurodydamas, jog VPT išvadoje savivaldybės įmonei jokie įpareigojimai nebuvo pateikti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius