-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje atidaryta moderniausia tekstilinė automobilių plovykla šalyje

Gegužės 2 d. Vilniuje pirmąją savo tekstilinę automobilių plovyklą atidarė bendrovė „Ainava“. Moderni plovykla rinkoje pristato tokias naujoves: jaukios ir šviesios savitarnos patalpos, speciali poilsio zona klientams, automatinis numerių nuskaitymas ir ekologiški plovimo sprendimai.
Nauja tekstilinė automobilių plovykla „Ainava“
Nauja tekstilinė automobilių plovykla „Ainava“ / Projekto partnerio nuotr.

Pilaitės pr. 7 įsikūrusi plovykla per valandą galės nuplauti iki 80 automobilių. Visi jie gaus pačias kokybiškiausias plovimo procedūras Baltijos šalyse. Beveik 34 metrų tekstilinėje plovykloje bus naudojamos tik SENSOTEX ir TEDDYTEX tekstilinės mikropluošto šluostės ir aukščiausios kokybės vokiška plovimo chemija.

Prioritetas ekologiniams sprendimams

Kaip pasakoja bendrovės „Ainava“ vadovas Arūnas Jaseliūnas, vienu metu plovyklos linijoje bus plaunami 4 automobiliai, o plovimas užtruks maždaug penkias minutes.

„Pirmiausiai pagal sezoną automobilis bus atvėsinamas arba atitirpinamas. Vėliau plovyklos darbuotojai jį apiplaus aukšto slėgio srove ir taip pašalins didžiausius nešvarumus. Trečiame etape tekstilinėje linijoje automobilis plaunamas ypatingu šampūnu ir tekstilinėmis mikropluošto šluostėmis. Po šio etapo automobilio kėbulas ir langai įgaus hidrofobinį efektą – prie jo nekibs purvas, o važiuojant didesniu greičiu nereikės naudoti valytuvų, mat vanduo nubėgs pats. Mėgstantys išskirtinį dėmesį savo automobiliui galės pasirinkti programą, kurios metu naudojamas nanopolirolis. Jau po trijų tokių plovimų nuo automobilio dingsta maži įbrėžimai ir jis sublizga iš naujo“, – plovyklos privalumus vardija A.Jaseliūnas.

Projekto partnerio nuotr./Bendrovės vadovas A. Jaseliūnas
Projekto partnerio nuotr./Bendrovės vadovas A. Jaseliūnas

Svarbu tai, kad plovimo procese naudojama tik 20 proc. naujo vandens. Per minutę plovyklos valymo įrenginiai išvalo 660 litrų vandens ir jis vėl grąžinamas į plovimo procesą – taip tausojama gamta ir veiklos sąnaudos.

Naujiena rinkoje

Kaip pasakoja bendrovės „Ainava“ vadovas, plovykloje – išskirtinis dėmesys ne tik automobiliams, bet ir jų vairuotojams.

„Net kai ieškojome patogiausio sklypo savo tekstilinei plovyklai, žinojome, kad jose klientai gaus tokias paslaugas, kurių kitur nėra. Pavyzdžiui, pas mus jie gali pailsėti ir išgerti kavos specialioje lounge zonoje, o vaikai gali padūkti žaidimų kambaryje. Aišku, pačioje plovykloje bus naudojami šviesos šou elementai, todėl smagu ir automobilyje. Galiausiai, visi mūsų darbuotojai bus pasipuošę ryškiais marškiniais ir visada pasiruošę pagelbėti, vos tik klientams kils klausimų“, – atskleidžia jis.

Nusiplovę automobilį vairuotojai sulauks dar vienos staigmenos. Kitaip nei kitose tunelinėse plovyklose, savitarnos zona su siurbliais yra įrengta po stogu. Montuojant siurblius taip pat buvo atsižvelgta į ypatingą automobilio priežiūrą. Kiekvienas siurblys turi specialų antgalį, kuris nebraižo lygių paviršių ir padeda kokybiškiau išsiurbti saloną. Ypatingą automobilio švarą vertinantys vairuotojai prieš siurbdami galės pasinaudoti galingais oro kompresoriais. Jie padeda išpūsti nešvarumus iš visų sunkiai prieinamų tarpelių. Kol vairuotojas skirs laiką savo automobiliui, jo šeima galės ilsėtis jau minėtoje poilsio zonoje.

Patogi lojalumo programa ne tik verslui

Naujoji „Ainavos“ tekstilinė plovykla neturės jokių lojalumo kortelių. Jas čia pakeis išmanus automobilio numerių nuskaitymas. Toks sprendimas labai patogus vairuotojams, nes jiems nebūtina su savimi vežiotis lojalumo kortelės. Tuo tarpu verslas su šia paslauga galės patogiau valdyti savo automobilių parką. Bus matomos visos galimos lojalumo programos, o kartu su sąskaita įmonė gaus ir ataskaitą su duomenimis, kada ir koks automobilis buvo plautas.

Projekto partnerio nuotr./Nauja tekstilinė automobilių plovykla „Ainava“
Projekto partnerio nuotr./Nauja tekstilinė automobilių plovykla „Ainava“

Į plovyklą investavo 5,2 mln. Eur

Arūnas Jaseliūnas atskleidžia, kad tokios plovyklos konceptą pirmąkart prieš keletą metų pamatė Vokietijoje ir nusprendė, kad Vilniui reikia būtent tokios automobilių priežiūros.

„Visada svajojome turėti savo biurą, plovyklą ir visą kompleksą vienoje vietoje. Dabar taip ir bus. Bendras viso komplekso plotas siekia 3,8 tūkst. kv. metrų. Iš jų vien plovykla užima 1,8 tūkst. kv. metrų. Visam projektui skyrėme 5,2 mln. eurų investicijų, iš kurių vien plovyklai – 2,8 mln.“ – pasakoja jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius