-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vilniuje pradedamas statyti verslo centras su didžiausia biuro erdve ir be sąskaitų už šildymą

Vilniaus Žalgirio gatvėje prasideda dar vienos statybos. Čia turėtų iškilti naujas verslo centras „City“, kurį statys AB „Hanner“. Anot bendrovės, šiame centre numatytas didžiausias Lietuvoje – net 3 500 kv.m ploto – biuras viename aukšte, jame bus galima įrengti iki 400 darbo vietų. Pastatas Žalgirio gatvėje atitiks visus žaliųjų pastatų reikalavimus, o jame įsikūrusiems nuomininkams nereikės mokėti už šildymą. Bendros investicijos į šį projektą sieks 30 mln. eurų.
Taip atrodys būsimasis verslo centras Žalgirio g. 90
Taip atrodys būsimasis verslo centras Žalgirio g. 90 / „Hanner“ vizualizacija

Šiuo metu Žalgirio g. 90 Vilniuje stovintis pastatas uždaromas rekonstrukcijai, o prie jo bus pastatyti du nauji 5 ir 6 aukštų priestatai. Statybos turėtų trukti 18 mėnesių, o biuruose įmonės galės įsikurti jau 2016 m. 3 ketvirtį. Rinkai bus pasiūlyta 20 tūkst. kv.m ploto B+ klasės biuro patalpų.

„Per paskutinius kelerius metus investavome ir tobulinome energiškai efektyvių namų statybą, todėl jau esame pasiruošę verslo centro klientams pasiūlyti nemokamą šildymą. Tokie modernūs atviros erdvės biurai itin patrauklūs informacinių technologijų bendrovėms, paslaugų centrams ir didelėms įmonėms, kurios nori sumažinti biuro išlaikymo išlaidas“, – sakė Arvydas Avulis, AB „Hanner“ valdybos pirmininkas.

Planuojama, kad vieno kvadratinio metro nuomos kaina verslo centre sieks 11–12 eurų, o tai bus 25 proc. mažiau nei vidutinė kaina greta esančiuose A klasės verslo centruose.

Anot projekto vykdytojų, verslo centras bus statomas iš ekologiškų medžiagų, naudos labai mažai energijos, dalis energijos bus pagaminta pačiame pastate, naudojant atsinaujinančius energijos šaltinius. Be to, numatyta įrengti dideles ir erdvias dviračių saugyklas su persirengimo kambariais ir dušais, o elektromobiliams – energijos pakrovimo stotelę. Šis verslo centras praplės verslo zoną centrinėje miesto dalyje, iš esmės keis sklypo ir pačios Žalgirio gatvės Vilniuje aplinką.

98 arų žemės sklypą ir jame esantį 6 200 kv. m verslo centrą „Hanner“ už 2,8 mln. eurų įsigijo 2014 m. pabaigoje.

„Hanner“ vizualizacija/Taip atrodys būsimasis verslo centras Žalgirio g. 90
„Hanner“ vizualizacija/Taip atrodys būsimasis verslo centras Žalgirio g. 90

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius