Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 10 16

Virtinius gaminantis alytiškis Nedas prognozuoja sunkią žiemą: ne į pelnus žiūrime, o kaip išgyventi

Alytaus maisto turgaus paviljone vienas kampas skirtas virtiniams – kelios moterys čia juos lipdo ir parduoda. Šio nedidelio verslo įkūrėjas Nedas Kavaliauskas šypsosi, kad pats jau už prekystalio nestovi, nors tai yra tekę daryti, darbuotojos ir be jo puikiai susitvarko. Surimtėja paklaustas, kokios laukia žiemos, ir neslepia, kad nors maistą žmonės visada perka, į kainas dairomasi vis dažniau.
„Kavalio virtiniai“
„Kavalio virtiniai“ / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Kelininko darbe kažko trūko

„Startas prasidėjo prieš ketverius metus. Išėjau tėvystės atostogų – aš kelininkas pagal specialybę. Kelininko darbe jutau, kad kažko trūksta gyvenime. Išėjau tėvystės atostogų, pakvėpuoti, pasisemti minčių.

Italijoje būdami pastebėjome, kad makaronus daro labai smagiai. Pabandėme pritaikyti tą procesą tokiam lietuviškesniam variantui. Viskas virto, kad startavome su virtinukais“, – taip savo nedidelio verslo pradžią prisimena Nedas.

Iš pradžių dirbo su ponia Rimante, juokdamasis sako Nedas ir kviečiasi arčiau vieną iš dviejų tuo metu virtinius gaminusių moterų.

„Pradėjome dviese. Aš stodavau kartu, viską darydavom kartu. Receptus kuriant Rimantė labai daug prisideda. Štai naujausias mūsų gaminys, naujausias, yra varškėtukai su rikota, Rimantės čia daug prisidėta. Jie kepami keptuvėje, mažučiai, labai minkšti, nuostabaus skonio.

Tas receptūras tobulini tobulini ir tada ieškai grįžtamojo ryšio iš pirkėjų. Kai nebeturi to ryšio, gali suprasti, kad kažkas ne taip. Jeigu turi grįžtamąjį ryšį, manai, kad pataikei.

Mes šiandien kaifuojame ne nuo finansų kiekio, kurį gauname, o kaifuojame nuo to, kad žmonės ateina ir sako – žiauriai gerai darote. Jeigu žiauriai gerai darome, tai stengiamės tą ir toliau išlaikyti“, – kalba Nedas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius