Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Gedimino Žiemelio „Žia valda" Baltarusijoje statys vaistų gamyklą su Indija ir Rusija

Gedimino Žiemelio kontroliuojama bendrovė „Žia valda“ metus pradeda 10 mln. JAV dolerių (8,4 mln. eurų) investiciją Baltarusijoje. Ten Lietuvos kompanija įsteigė farmacijos įmonę „Nativita“ ir su vietos, Rusijos bei Indijos partneriais planuoja Vitebsko srityje statyti vaistų gamyklą, rašo „Verslo žinios“.
Gediminas Žiemelis
Gediminas Žiemelis
Temos: 2 Rusija Baltarusija

„Turime sklypą, kuriame šiuo metu atliekami parengiamieji statybos darbai. Mūsų statomas fabrikas bus pajėgus pagaminti sudėtingiausius preparatus. Tikimės, kad daugiau nei 20 preparatų (daugiausia vėžiui gydyti) bus registruojami Baltarusijos vaistų registre ir įgaus pranašumą rinkoje. Šiuo metu „Nativitos“ vardu jau įregistruoti trys: „Letrozol“, „Bortezomib“ ir „Lenolidomid“, – Baltarusijos naujienų portalui „news.tut.by“ pasakojo G.Žiemelis.

„Žia valdos“ generalinis direktorius Marius Žutautas priduria, kad gamyklos pajėgumo ateityje turėtų pakakti ir eksportuoti į Rusiją bei Kazachstaną. Jis taip pat tikisi, kad ateityje pavyks šią kompaniją įvesti į biržą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius