TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Vlantana Norge“ vairuotojų pergalė: 52 darbuotojams priteista beveik 2 mln. eurų

Norvegijos teismas priėmė sprendimą civilinėje byloje prieš bankrutuojančią lietuviško kapitalo įmonę „Vlantana Norge“ – buvusiems šios bendrovės vairuotojams priteista 1 965 061,21 Eur, skelbia Norvegijos žiniasklaida.
Sunkvežimiai
Sunkvežimiai / 123RF.com nuotr.

52 darbuotojai bendrovę kaltino liepus pasirašyti atleidimo sutartis be datų, spaudus klastoti darbo laiko apskaitos žiniaraščius ir reikalavo 1,5 mln. eurų nesumokėtų atlyginimų.

Anot portale Frifagbevegelse.no cituojamos advokatės Linos Kliukaitės-Smorr, vairuotojams buvo svarbu pareikšti pretenzijas vienam iš bendrovės akcininkų Vladui Stončiui jaunesniajam asmeniškai, nes kompanija bankrutuoja ir likutinio įmonės turto nepakanka.

Į žiniasklaidos akiratį Norvegijoje veikusi ir apie 200 darbuotojų turėjusi „Vlantana Norge“ pateko dar 2019 m. rudenį. Tada du įmonės darbuotojai kaltino darbdavį dėl neteisėto atleidimo iš darbo, klastotų darbo laiko apskaitos žiniaraščių ir kitų pažeidimų. Tą kartą įmonė su prieš ją stojusiais darbuotojais pasirašė taikos sutartį ir sumokėjo jiems 209 tūkst. eurų kompensaciją.

Kilus skandalui dėl galimo darbuotojų išnaudojimo „Vlantana Norge“ pasitraukė iš šios Skandinavijos šalies. Kilus dideliam negatyviam srautui viešojoje erdvėje įmonė susidūrė su sunkumais savo veikloje. Dėl darbo taisyklių pažeidimų įmonei Norvegijoje buvo panaikinta veiklos licencija, pradėtas bankroto procesas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius