Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietija vykdo antimonopolinį tyrimą dėl „Amazon“

Vokietijos konkurencijos prievaizdai ketvirtadienį pradėjo „Amazon.com“ veiklos tyrimą, siekdami nustatyti, ar bendrovė piktnaudžiauja savo dominuojančia padėtimi, kad apribotų kitų jos elektroninėje platformoje prekiaujančių pardavėjų galimybes konkuruoti su elektroninės prekybos milžine. „Amazon“ yra didžiausia Vokietijoje interneto mažmenininkė ir kartu didžiausia platforma, kurioje gali prekiauti kiti elektroninės prekybos rinkos dalyviai.
„Amazon“
„Amazon“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Vokietija Amazon

„Toks dvejopas bendrovės vaidmuo gali kenkti kitiems pardavėjams jos platformoje, – pažymėjo federalinė konkurencijos priežiūros institucija. – Gavę daugybę skundų, patikrinsime su pardavėjais susijusias verslo sąlygas.“

Skundus, pasak institucijos, pateikė mažmenininkai ir gamintojai, prekiaujantys savo prekėmis per „Amazon“ svetainę Vokietijoje „amazon.de“.

Tokį pat „Amazon“ veiklos tyrimą jau yra pradėjusi Europos Komisija. Jeigu Komisija nustatys, kad „Amazon“ pažeidė galiojančius Europos Sąjungos (ES) konkurencijos teisės aktus, bendrovei gali būti skirta bauda, kuri gali sudaryti iki 10 proc. jos bendros apyvartos.

Federalinė konkurencijos priežiūros institucija pareiškė, kad jos atliekamas tyrimas „papildys“ Briuselio tyrimą.

Vokietija yra didžiausia „Amazon“ rinka už JAV ribų.

Tuo tarpu „Amazon“ agentūrai AFP pareiškė, jog nekomentuos vykstančio tyrimo.

„Tačiau mes visapusiškai bendradarbiausime su federalinė konkurencijos priežiūros institucija ir toliau stengsimės remti mažųjų bei vidutinių įmonių augimą“, – pareiškė bendrovės atstovas spaudai.

Jis pabrėžė, kad Vokietijos mažosios ir vidutinės įmonės per „Amazon“ pernai visame pasaulyje pardavė prekių už 2,1 mlrd. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius