-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijos profsąjunga penktadienį šaukia pirmąjį „Ryanair“ pilotų streiką

„Ryanair“ pilotai Vokietijoje penktadienį pirmą kartą streikuos, pareiškė profsąjungos vadovai, prieš Kalėdų atostogų laikotarpį dar padidinę spaudimą Airijos pigių skrydžių įmonei, kuri visoje Europoje raginama pripažinti profsąjungas.
Lėktuvas
Lėktuvas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 2 Vokietija Ryanair

Po to, kai buvo skubiai atšauktos numatytos pradinės derybos su oro bendrove, įtakinga Vokietijos profsąjunga „Cockpit“ ketvirtadienį pareiškė, kad pilotai Vokietijos oro uostuose surengs „įspėjamąjį“ keturių valandų streiką.

„Streikuoti kviečiami visi „Ryanair“ tiesiogiai dirbantys pilotai“, – pareiškė „Cockpit“.

Jeigu į šaukimą bus atsiliepta, tai bus pirmasis tokio masto „Ryanair“ pilotų streikas per įmonės 32 metų istoriją.

Pilotams Vokietijoje, Airijoje, Didžiojoje Britanijoje, Italijoje, Ispanijoje ir Portugalijoje pagrasinus surengti streikus, „Ryanair“ praėjusią savaitę žengė beprecedentį žingsnį, pasiūliusi pripažinti profsąjungas.

Vokietijos „Cockpit“ pareiškė, kad „Ryanair“ atšaukė derybas, nes prieštaravo, kad jose dalyvautų du iš penkių profsąjungos atstovų, o tai rodo, kad įmonė „neturi noro dalyvauti konstruktyviose derybose“.

„Ryanair“ viešą pasiūlymą derėtis su „Cockpit“ galima vertinti kaip dar vieną ryšių su visuomene triuką“, – pareiškė profsąjungos atstovas Ingolfas Schumacheris.

„Cockpit“ pridūrė, jog apgailestauja dėl galimų skrydžių sutrikimų ir paragino keleivius dėl savo skrydžių kreiptis į „Ryanair“.

Vos prieš kelias valandas Dubline įsikūrusiai oro bendrovei pavyko išvengti Kalėdų skrydžių chaoso Airijoje, nes ji sutiko profsąjungą „Impact“ oficialiai pripažinti oro bendrovės pilotų atstove.

Šis oro bendrovės sprendimas laikomas esminiu lūžiu, nes nuo 1994 metų „Ryanair“ vadovaujantis Michaelas O'Leary griežtai prieštaravo tam, kad darbuotojams atstovautų kokios nors profsąjungos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius