Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijos prokurorai surengė su Japonijos gamintoja „Suzuki“ susijusius reidus

Frankfurto prokurorai trečiadienį pranešė apie reidus, nukreiptus prieš Japonijos automobilių gamintoją „Suzuki“ dėl įtarimų, susijusių su vadinamųjų išderinimo įtaisų naudojimu, dėl kurių bandymų metu gauti duomenys rodo, jog transporto priemonės yra mažiau taršios nei iš tikrųjų.
„Suzuki Swift“
„Suzuki“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Įtariama, kad japonų grupė iki 2018 metų išleido į apyvartą daugiau nei 22 tūkst. dyzelinių transporto priemonių, įskaitant modelius „Swift“, „Cross“ ir „Vitara“, kuriuose buvo įtaisyti šie neteisėti įrenginiai, sakoma prokurorų pranešime.

Kitos dvi įmonės – „Stellantis“ ir „Marelli“ – taip pat yra tiriamos dėl susijusio transporto priemonių komponentų tiekimo.

„Stellantis“ atžvilgiu tyrimas atliekamas dėl variklių, kuriuos tiekė „Fiat Chrysler Automobiles“ (FCA) – pastarajai gamintojai susijungus su Prancūzijos PSA ir buvo įkurta grupė „Stellantis“.

Tuo tarpu „Marelli“ buvo apkaltinta variklio programinės įrangos tiekimu.

Tyrėjai atliko kratas Vokietijoje, Italijoje ir Vengrijoje, siekdami „surinkti įrodymus, ypač ryšių duomenis, programinę įrangą ir planavimo dokumentus“.

Japonijos transporto ministerija 2018 metais pranešė, kad „Suzuki Motor“, „Mazda“ ir „Yamaha“ pripažino naudojusios klaidingus kai kurių transporto priemonių išmetamųjų teršalų duomenis.

Dyzelinių transporto priemonių ir išmetamųjų teršalų tikrinimas suintensyvėjo po to, kai Vokietijos automobilių milžinė „Volkswagen“ pripažino milijonuose dyzelinių transporto priemonių įdiegusi taršos duomenis klastojančią įrangą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius