Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2019 10 15 /13:42

„Volkswagen“ dėl Sirijos konflikto atidėjo sprendimą dėl gamyklos Turkijoje statybos

Vokietijos automobilių gamintoja „Volkswagen“ patvirtino žiniasklaidoje kiek anksčiau pasirodžiusius pranešimus apie tai, jog galutinis sprendimas dėl gamyklos Turkijoje statybos buvo atidėtas.
Automobilių prekybos aikštelė Šiauliuose
„Volkswagen“ / Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr.

„Vadovybė atidėjo sprendimą dėl naujos gamyklos. Mes atidžiai stebime padėtį [Turkijoje] ir dabartiniai įvykiai mums kelia nerimą“, – pažymima bendrovės paskelbtame pranešime.

Karinę operaciją šiaurinėje Sirijos dalyje surengusi Turkija sulaukė tarptautinės kritikos ir „Volkswagen“ nuogąstauja dėl galimos rizikos reputacijai, pranešė vokiečių verslo dienraštis „Handelsblatt“.

Spalio pradžioje „Volkswagen“ Turkijos Manisos provincijoje įsteigė patronuojamąją bendrovę, kurios kapitalas sudaro 943 mln. lirų (164 mln. JAV dolerių). Vokietijos automobilių gamintoja tuomet planavo provincijoje pastatyti gamyklą, kurioje būtų gaminama po maždaug 300 tūkst. automobilių per metus. Į projektą buvo numatyta investuoti apie 1,3 mlrd. eurų ir buvo planuota sukurti 4 tūkst. darbo vietų.

Tai būtų jau 123-ioji „Volkswagen“ gamykla visame pasaulyje.

Per pastaruosius du dešimtmečius Turkija tapo vienu iš pasaulio automobilių pramonės gamybos centrų. Keleivinius automobilius ir sunkvežimius čia gamina tokie pramonės milžinai kaip „Toyota Motor“, „Fiat Chrysler Automobiles“, „Ford Motor“ ir „Renault“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius