Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Volkswagen“ dėl aplinką teršiančios įrangos gresia daugiau kaip 20 mlrd. JAV dolerių bauda

JAV vyriausybė padavė į teismą „Volkswagen“ dėl programinės įrangos, leidusios sumažinti išmetamųjų dujų kiekius atliekant taršos bandymus, įrengimo beveik 600 tūkst. dyzelinių automobilių.
„Volkswagen“
„Volkswagen“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Teisingumo departamentas pirmadienį pateikė ieškinį Aplinkos apsaugos agentūros vardu, o bauda gali viršyti 20 mlrd. JAV dolerių.

Ieškinyje teigiama, jog Vokietijos automobilių gamintoja tyčia įrengė „klastojimo įrenginius“ dyzeliniuose „Volksvagen“, „Audi“ ir „Porsche“ automobiliuose, kurie atliekant bandymus atitiko reikalavimus, tačiau kelyje leistiną taršos lygį viršijo iki 40 kartų.

Teisingumo departamentas nurodė, jog bauda už vieną automobilį turėtų siekti iki 37,5 tūkst. JAV dolerių, o už vieną klastojimo įrenginį – iki 2,750 tūkst. JAV dolerių.

„Automobilių gamintojai, kuriems nepavyksta tinkamai sertifikuoti savo automobilių, ir kurie nepaiso išmetamųjų teršalų kontrolės sistemos, piktnaudžiauja visuomenės pasitikėjimu, kelia pavojų žmonių sveikatai ir sudaro nepalankias sąlygas konkurentams“, – sakė generalinio prokuroro padėjėjas Johnas Crudenas.

Pasak jo, „JAV imsis visų tinkamų priemonių prieš „Volkswagen“, kad būtų atlyginta žala dėl mūsų šalies švaraus oro įstatymų pažeidimų“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius