„Volkswagen“ gamykloje Portugalijoje – darbuotojų streikas

Vokietijos automobilių gamybos milžinei „Volkswagen“ priklausančios gamyklos Portugalijoje darbas trečiadienį buvo paralyžiuotas dėl darbuotojų streiko prieš planus įvesti privalomą šeštadieninę pamainą šioje gamykloje norint gaminti naują kompaktiško visureigio modelį.
Atnaujintas "Volkswagen Golf"
Atnaujintas "Volkswagen Golf" / 15min / Dainiaus Cuberos nuotr.

„Streike dalyvauja daug žmonių, gamyba visiškai sustabdyta“, – sakė profsąjungos „SITE Sul“ pirmininkas Eduardo Florindo. Jo atstovaujama profsąjunga yra viena iš dviejų, kurios paskelbė 24 valandų streiką.

Verta paminėti, kad šioje gamykloje, kurioje dirba pusketvirto tūkstančio žmonių, streikas rengiamas pirmą kartą per 20 metų, išskyrus visuotinius streikus.

Vadovybė teigia, kad už maždaug 30 km į pietus nuo sostinės Lisabonos esančioje „Autoeuropa“ gamykloje įvedus šeštadieninę pamainą bus galima gaminti naują kompaktišką „T-Roc“ visureigį, kuris „Volkswagen“ salonuose turėtų pasirodyti jau ateinančių metų pradžioje.

„Autoeuropa“ gamykla, kainavusi 2 mlrd. eurų, buvo atidaryta 1995 metais. Tai yra viena didžiausių užsieni investicijų Portugalijoje ir vienas pagrindinių šalies eksporto šaltinių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius