-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Volvo Cars“ ir „Geely Auto“ atsisakė susijungimo planų, tačiau stiprins bendradarbiavimą

Švedijos automobilių gamintoja „Volvo Cars“ ir Kinijos „Geely Auto“ trečiadienį pranešė atsisakančios susijungimo planų, tačiau teigė ketinančios stiprinti bendradarbiavimą elektrinių transporto priemonių gamybos srityje.
Automobilių prekybos aikštelė Šiauliuose
Automobilių prekybos aikštelė Šiauliuose / Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr.

Bendrame abiejų automobilių gamintojų pranešime teigiama: „Volvo Cars“ ir „Geely Auto“ susitarė dėl plataus masto bendradarbiavimo, kuris leis išnaudos Švedijos ir Kinijos automobilių grupių stipriąsias puses visa apimtimi“, tačiau išsaugos „esamą atskirą įmonių struktūrą“.

2020 metų vasario mėnesį „Volvo Cars“ ir „Geely“ paskelbė apie planus sujungti savo veiklą, kad sukurtų „tarptautinę grupę“ automobilių rinkoje.

„Įvertinę įvairias galimybes <...> kartu padarėme išvadą, kad dviejų atskirų bendrovių bendradarbiavimo modelis yra geriausias būdas užtikrinti tolesnį augimą ir tuo pačiu pasiekti technologinę sinergiją daugelyje sričių“, – sakoma „Volvo Cars“ vadovo Hakano Samuelssono pranešime.

Bendradarbiavimas, be kita ko, bus sutelktas į dalijimąsi elektromobilių architektūra ir autonominio vairavimo technologijomis.

Jiedu taip pat sujungs esamus galios pavarų padalinius į naują atskirą bendrovę, gaminančią vidaus degimo variklius, transmisijas ir naujos kartos dvigubų variklių hibridines sistemas, kurias naudos tiek abi įmonės, tiek kitos automobilių gamintojos.

„Geely Holding“ 2010 metais perėmė „Volvo Cars“ iš „Ford“. Švedijos automobilių gamintoja planuoja iki 2030 metų nutraukti kuru degalais varomų automobilių gamybą ir prekiauti tik elektromobiliais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius