Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Volvo“ ir „Geely“ sujungs variklių gamybos verslą

Švedijos „Volvo Cars“ ir Kinijos „Geely“ planuoja sujungti savo variklių gamybos padalinius ir išskirti juos į atskirą bendrovę.
Volvo logotipas
Volvo logotipas / Gaintojo nuotr.

Tai, pasak Švedijos automobilių gamintojos, padės sumažinti išlaidas.

Susijungusioji bendrovė per metus tieks 2 mln. dyzelinių ir benzininių variklių, tuo tarpu „Volvo“ šiuo metu kasmet pagamina apie 600 tūkst. vidaus degimo variklių.

Tradicinių variklių gamybos verslo atskyrimas „Volvo“ leis sutelkti dėmesį į prabangių elektromobilių plėtrą, rašoma bendrovės pranešime. „Volvo“ nori, kad iki kito dešimtmečio vidurio elektromobiliai sudarytų pusę visų jos pasaulyje parduodamų transporto priemonių.

„Nepanašu, jog verslas vidaus degimo variklių segmente augs“, – agentūrai „Bloomberg“ telefonu duotame interviu pareiškė „Volvo“ vadovas Hakanas Samuelssonas.

„Konsolidacija ir sinergijos siekimas yra teisingas sprendimas. Kuo anksčiau tai bus padaryta, tuo stipresniais galima tapti“, – pridūrė jis.

„Volvo“ taip pat nurodė, jog, sujungus dviejų bendrovių variklių gamybos verslą, darbo vietų nebus prarasta: susijungusiojoje bendrovėje dirbs apie 3 tūkst. Švedijos automobilių gamintojos darbuotojų ir 5 tūkst. „Geely“ darbuotojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius