Vyriausybė atlaisvino barų ir kavinių veiklą – dirbs tiek, kiek norės

Nuo ketvirtadienio kavinės, barai, restoranai ir kitos maitinimo įstaigos galės nebetaikyti darbo laiko ribojimo. Taip panaikinamas nurodymas užsidaryti 24 val. Tiesa, į patalpų vidų patekti vis tiek galės tik žmonės su galimybių pasais.

Sveikatos apsaugos viceministrė Živilė Simonaitytė trečiadienį vykusiame posėdyje sakė, kad epidemiologinė situacija gerėja, tačiau kol kas atsisakyti karantino dar negalima.

„Pakeitimas susijęs su viešojo maitinimo įstaigomis, tai yra tiek veikiančiomis lauke be galimybių paso, tiek ir uždarose erdvėse su galimybių pasu. Siūlome neberiboti jų darbo laiko“, – kalbėjo ji.

Iki šiol jų veikla buvo leidžiama 7–24 valandomis.

Sąlyga, jog užsakytas maistas ir gėrimai turės būti vartojami prie atvirose erdvėse esančių staliukų. O veikla, vykdoma atvirose erdvėse, lieka galioti.

Kaip ir iki šiol, viduje paslaugas gauti galės tik turintieji galimybių pasą – paskiepyti, persirgę ar gavę neigiamą COVID-19 testo rezultatą.

Taip pat pirmadienį Vyriausybė pakoregavo reikalavimus galimybių pasui gauti. Vyriausybė taip pat nutarimu pripažino europinį žaliąjį sertifikatą ir nustatė sąlygas, kada į Lietuvą atvykstantis asmuo laikomas paskiepytu – persirgusiems koronavirusu užteks vieno skiepo.

PLAČIAU SKAITYKITE: Pakeista galimybių paso gavimo tvarka: pasiskiepijusiems „Vaxzevria“ – bloga žinia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius