TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vyriausybė atsisako planų privatizuoti Giraitės ginkluotės gamyklą ir „Geotermą“

Vyriausybė atsisako ketinimų privatizuoti mažo kalibro amuniciją gaminančią Giraitės ginkluotės gamyklą ir daugiau nei metus nebeveikiančią Klaipėdos šilumos gamybos įmonę „Geoterma“.
Šovinių gamyba
Šovinių gamyba / Giraitės šovinių gamyklos nuotr.

Vyriausybė trečiadienį posėdyje išbraukė Giraitės ginkluotės gamyklą ir „Geotermą“ iš privatizuojamų įmonių sąrašo, nes Seimo sprendimu jos yra įtrauktos į Nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių įmonių sąrašą. Valstybei priklausantys 100 proc. Giraitės ginkluotės gamyklos ir 76,56 proc. „Geotermos“ akcijų paketai patikėjimo teise perduoti valdyti Finansų ministerijai.

Turto bankas du kartus skelbė Giraitės ginkluotės gamyklos privatizavimo programą, tačiau 2016-ųjų birželio pabaigoje Seimui įtraukus bendrovę į strateginę reikšmę nacionaliniam saugumui turinčių įmonių sąrašą, privatizavimo procesas buvo sustabdytas.

Buvo skelbta ir „Geotermos“ valstybei priklausančių akcijų privatizavimo programa, tačiau šiemet ji taip pat buvo sustabdyta, nes Seimas sausį įtraukė bendrovę į strateginę reikšmę nacionaliniam saugumui turinčių įmonių sąrašą.

„Geotermos“ veikla sustabdyta 2017 metų kovo 1 dieną dėl pasikeitusios dujų kainos. Likusius 23,44 proc. „Geotermos“ akcijų valdo valstybės energetikos grupei „Lietuvos energija“ priklausanti „Lietuvos energijos gamyba“.

Iš privatizuojamų įmonių sąrašo taip pat išbraukta likviduojama Respublikinė mokomoji sportinė bazė, o įtrauktos – Informacinio verslo paslaugų įmonė (51,67 proc. akcijų paketas), Dotnuvos eksperimentinis ūkis (100 proc.), „Krekenavos agroūkis“ (0,008 proc.) ir „Litagros prekyba“ (0,013 proc.).

Sąrašas taip pat papildytas savivaldybėms priklausančiais bendrovių Panevėžio pirtis (87,9 proc.), Biržų komunalinis ūkis (34 proc.), „Amilina“ (0,001 proc.), Tauragės butų ūkis (100 proc.) ir “Dunokai“ (56,14 proc.) akcijų paketais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius